Anders Fogh: Bagsiden af iværksætteri

Anders Fogh
25% rabat med "IVHPODCAST"

FÅ 25 % RABAT MED KODEN: IVHPODCAST

Anders Fogh er 27 år og er CEO & Founder af Startup CentralI dette blogindlæg beskriver Anders, bagsiden af iværksætteri, som han oplever den. Han fortæller om at glemme sin datters 4-års fødselsdag og om at forstyrre mærkedage, fødselsdage og familieudflugter med telefonopkald. Anders mener, at det er vigtigt at snakke om bagsiden af medaljen og ikke kun, at fortælle solstråle historierne. Hvad synes du? Deltag i debatten på vores sociale medier.


Andres fejl bliver til din læring 

Iværksætteri er en fed ting, og den skaber utrolig mange fede historier såvel internationalt som nationalt. Virksomheder bliver solgt til svimlende beløb og nogle rejser 3 cifrede investering.

Det er super fedt når en iværksætter får lov til at få taletid i forskellige medier, og deres historier bliver brugt til at motivere og fortælle andre at det kan du også gøre!

Når du nu går i gang med det her og evt. tænker ”jeg er selvstændig/iværksætter og jeg oplever ikke dette du skriver” så husk at dette er fra mit point of view, og du kan nemt opleve alt anderledes end jeg.

Jeg hørte podcasten med Jacob Risgård fra Coolshop og Løvens hule, og her kom den meget ærlige historie fra ham, og han har i Løvens hule heller ikke lagt skjul på det er hårdt og krævende at være iværksætter.

Det er aldrig behageligt at høre om nogle som har mistet alt, men jeg tænkte også ” Okay det har du lige lært af Anders, husk nu at være tilstede for de mennesker du elsker sådan de ved du er her”

Hvilken far er du ANDERS!?

Den 18. februar oplevede jeg en af de mange bagsider af iværksætteri. Jeg står på kontoret, og i det åbne space taler jeg med mine medarbejdere. Pludselige vibrerer min mobil med en notifikation fra min svigermor som ønsker mig tillykke med min datters 4-års fødselsdag, som jeg totalt, virkelig, fuldstændigt havde svedt ud! En klump går igennem min hals og ned i maven som en hård smerte!

For fanden man, jeg skyndte mig at ringe for at ønske min datter tillykke, men moren tog desværre ikke telefon. Jeg ved at jeg bevidst har valgt at blive iværksætter, jeg har selv valgt at jeg vil være vækst iværksætter, og jeg har påtaget mig titlen ”Danmarks iværksætter minister” som jeg føler forpligter – Derfor får du her de helt ærlige downsides ved at drømme stort.

Arbejde på sin egen fødselsdag

På min 27-års fødselsdag, valgte jeg at arbejde, fordi det var nødvendigt. Der var et event som jeg ville deltage i, og derfor kunne jeg ikke få mig selv til at ønske noget af familie og venner, fordi ja jeg kom ikke til at invitere til noget alligevel.

Mærkedage, fødselsdage og familieudflugter kan blive forstyrret af mig der hiver min telefon eller computer frem fordi arbejdede kalder, og derfor haster jeg til at komme i kontakt med hvem end det måtte være, selvom jeg ved at det potentielt set godt kunne vente.

Børnehavemøder og udflugter bliver desværre også nedprioriteret, fordi ja, du ved det nok ”arbejdet kalder”. Jeg tror potentielt kun, at jeg har haft min store datter med til gymnastik, som ligger 300 meter fra vores bopæl, fordi jeg kunne få snakke/skrive ro til at lave noget.

Hvis du vil slippe af med sygedage så få et CVR

Det er vigtigt at sige at du ikke skal have ondt af mig, men jeg vil gerne fortælle dig at hverdagen som du kender den bliver ikke lutter lagkage, fordi du bliver iværksætter og du får ikke mere fritid. Du bestemmer bare selv hvornår du arbejder, men du arbejder på alle måder hårdere end du gjorde som lønmodtager.

Jeg havde Michael Mortensen til at holde et oplæg til Iværksætter days, som vi har holdt 2 gange. Hvor han i optakten til dette fortalte ”Hvis du vil slippe af med sygedage så få et CVR”
Det er nok den meste rigtige måde at beskrive det liv du går ind i.

Jeg ønsker at gå forrest, og mine medarbejder skal vide at jeg værdsætter at de lægger de ekstra timer, og de skal vide jeg også selv gør det. Hvis de begyndte at lægge flere timer end mig i det, så vil jeg presse mig selv til at arbejde mindst ligeså meget. Der er virkelig altid noget at lave i en startup, og det er 80 % af gangene noget som kan vente, men jeg personligt kan ikke lade opgaven lægge. Det er min største svaghed.

Derfor en kæmpe tak til mine nærmeste for at acceptere mig og holde af mig, selvom jeg måske ikke viser at den samme kærlighed som de viser mig gennem dette, og kæmpe tak til mine medarbejder som har valgt at være med på rejsen!