Pas på dig selv! – Der kan ligge en skyggeside ved dit perfekte arbejdsliv

Thomas Andersen - About Vintage
25% rabat med "IVHPODCAST"

FÅ 25 % RABAT MED KODEN: IVHPODCAST

Anders Fogh er 27 år og er CEO & Founder af Startup CentralI dette blogindlæg beskriver Anders, den skyggeside vi alle lever med, som kan risikere at blive en livsfare i vores ideelle arbejdsliv. Han ser også nærmere på sin egen hverdag, som skal ændres. Han fortæller også, hvad han selv mener kunne være løsningen. Han fortæller at: ”Det er udelukkende et spørgsmål om mit helbred og om vi som samfund muligvis skaber nogle forvrængede idealer.”


Er en 120% optimeret hverdag, også 100% optimalt?

For mig skal hverdagen være optimeret 120% og hvis du læser dette indlæg, som enten performanceperson indenfor erhvervslivet eller idrætsverdenen, kender du helt sikkert til de problemstillinger, som jeg vil forholde mig til. 

At passe på mig selv er helt sikkert en af de ting, som jeg har sværest ved og sådan er det hos rigtigt mange indenfor vores branche – Lad mig uddybe. Jeg vil dele min daglige rutine, med dig senere i dette indlæg. Helbredsmæssigt vil du se at den på ingen måde er optimal, men den virker for mig, når det handler om at optimere min præstation. Det betyder også at jeg nok må erkende, at jeg ikke kan blive ved med at køre i dette gear for evigt.

Øjenåbningen i ‘Løvens Hule’

Et af beviserne på hvilke problemer denne type af livsførelse kan give, fik vi i det andet afsnit af ‘Løvens Hule’ 2020. Mia Wagner blev meget berørt, da drengene fra ‘Bold’ fremførte et nærmest perfekt pitch på deres nye energiprodukt. Det var dog ikke drengenes imponerende hukommelse eller enorme energiniveau, som ramte Mia, men derimod fokusset på at fremme den noget usunde performancekultur. Netop denne kultur og tilhørende energidrik var med til at skubbe Mia ud over kanten. Energidrik er en meget normal ting hos mange iværksættere, kontorfællesskaber og idrætsudøvere.

Hos ‘Startup Central’ har vi også drukket mange energidrik – alt for mange! Da jeg torsdag aften så ‘Løvens Hule’, blev jeg faktisk påvirket og lidt splittet. Jeg elsker min energidrik og ‘Startup Central’s høje energiniveau, når vi alle gejler hinanden op. Jeg har dog ikke brugt specielt meget tid på at overveje sideeffekterne. Jeg forventer meget af mine medarbejdere, herunder at de kan håndtere det pres, som jeg pålægger dem, for at skabe de fornødne resultater. Også i den sammenhæng bliver energidrikken brugt hyppigt og jeg kan godt overveje hvorvidt det er optimalt?

Er din hverdagsrytme sund for dig?

Jeg har i podcasts og interviews før fortalt om min utrolig usunde søvnrytme. Jeg er resultatorienteret, nogle gange så meget at jeg faktisk må antage at det gør skade på mig selv. Hertil skal det siges at jeg som minimum drikker to energidrik hverdag, enten ‘Cult’ eller ‘Monster’. Jeg vil i den sammenhæng minde jer om at min kone og jeg begge er iværksættere eller selvstændige, alt afhængig af hvilket ord man sværger til. Ligeledes er vi forældre på fuldtid til to hjemmeboende børn og jeg har derudover to, der kommer hver anden weekend. Det betyder at i alt fire børn skal fragtes til og fra sport i hverdagen og derudover ligger der mange andre praktiske opgaver.

Jeg har herunder opstillet et program for en typisk hverdag i mine sko og når jeg ser på det, kan jeg godt stille spørgsmålstegn til hvor længe jeg kommer til at kunne holde til den rutine: 

05:30 – Forlader jeg sengen.

05:45 – Smøre madpakke, drik en halv liter vand, kosttilskud, vitaminpiller og koffein-piller.

06:00 – Tjekke mails, træningstøj på.

06:15 – Dæk bord til børnenes morgenmad.

06:30 – Kører mod Horsens.

07:00 – Fitness World Horsens.

07-08 – Tjek mails, svar på kommentarer, respons på evt. udenlandsk kontakt.

08:15 – Forlader Fitness World Horsens, drikker en shake med protein pulver.

08:20 – Startup Central HQ.

08:30 – Alle mand på kontoret.

10:00 – Energidrik.

12:00 – Frokost (Hvis jeg ikke er ud at kører – her glemmer jeg det typisk).

14:00 – Energidrik.

16:30 – Pak sammen og retur til hjemme adressen.

17:10 – Hjemme.

18:10 – Aftensmad.

19:00 – Putte børn.

19:10 – Oprydning.

19:40 – Praktiske gøremål, så som at lufte hunden.

20:40 – Hjemme.

20:45 – Blogindlæg.

21:00 – Arbejde.

23:00 – Sengen – Tjek Sociale medier, svar på eventulle kommentar mm.

00:00 – Går kold……

Og så starter det forfra igen.

Som tidligere beskrevet, er jeg performanceperson helt ind til benet! Og jeg er personligt helt vild med denne livsstil, det er på ingen måde en klagesang. Det er udelukkende et spørgsmål om mit helbred, og om vi som samfund muligvis skaber nogle forvrængede idealer, specielt indenfor iværksætteri og det generelle erhvervsliv.

Der er ingen tvivl om, at de fleste mener, at de passer på sig selv i tilstrækkelig grad. Der er imidlertid stadig rigtigt mange, som bliver ramt af stress og har svært ved at leve op til de idealer, der bliver opsat. Det er en kultur som både skaber rigtigt mange resultater men som alt andet også indeholder en skyggeside. Det betyder at vi generelt set skal passe bedre på os selv.

Hvorfor taler performancepersonen ud om det her?

Hvordan kan jeg, med min livsstil så finde på at tage dette emne op? Jeg er som person netop stereotypen på det modsatte af indlæggets budskab. Det bunder basalt set i, at jeg er blevet opmærksom på de problematikker og konsekvenser, som den her livsstil indebærer og det er et utroligt relevant emne. Hvis du skal have succes med din virksomhed, er dit helbred altafgørende og i den sammenhæng kan det være en investering, at tage det med ro ind imellem.    

Jeg ønsker ikke at nogen skal føle, at iværksætteri er ens betydning med at du SKAL leve som mig, som Jesper Buch under opbygningen af ‘Just Eat’ eller på en måde som reelt set kan have indflydelse på dit helbred. Du bliver nødt til at stoppe op ind i mellem og mærke efter om du kan holde til at videreføre din livsstil eller om du føler dig stresset. Er dette tilfældet skal du stoppe op og overveje din hverdag. For mit vedkommende bliver der nok ikke lavet de store ændringer i rutinen på nuværende tidspunkt. Jeg er stadig kun 27 år gammel og føler godt min krop kan følge med, men på et eller andet tidspunkt er jeg helt sikkert nødsaget til at lave nogle ændringer, hvis jeg vil beholde mit gode helbred.

Hvad er løsningen?

I denne sammenhæng, vil jeg gerne bidrage med mit bedste råd til at undgå stress: time management. Mine medarbejdere hader, når jeg taler om det, men det er altafgørende for mig, og for at jeg ikke bliver stresset eller kommer ud af balance. På den måde lykkes det for mig at skabe produktivitet og effektivitet i min hverdag uden, at jeg fuldstændigt mister overblikket. Hvis ikke du har styr på din tid, og hvad du bruger den på, kan du hurtigt miste overblikket, og det vil være en markant stressfaktor for mig – og jeg tror der er mange, som har det på samme måde.

Hvordan lever du og hvordan finder du balance i din hverdag?

Det bør du overveje og tænke over – bare engang imellem!