Ciderrevolution – Kollegieværelse med smiley fra Fødevarestyrelsen

Paw & Kristoffer - Ciderrevolution

Ciderrevolution vil give den ægte cider tilbage til folket. Paw Wöhlk og Kristoffer Pind Levison deler en fælles passion for cider og deres hobby på studiet er blevet til deres fælles virksomhed. Virksomheden er grundlagt i ydmyge kår på et kollegieværelse, og kursen er ændret flere gange undervejs. Udfordringen for Ciderrevolution er også, at de skal opdrage deres kunder. Cider er nemlig ikke hvad det har været, og det vil Paw og Kristoffer lave om på.

Det her er deres iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Ciderrevolution er et opgør med bryggerierne 

Kristoffer Pind Levison og Paw Wöhlk mødtes til en kollegiefest og kom til at snakke om cider. De havde begge været på rejser til henholdsvis Storbritannien og Frankrig, lande med stolte cidertraditioner. De blev enige om at køre en tur til Normandiet og Bretagne, for at fylde bilen med cider.

”Det er virkelig ’slag i slag’, for vi får solgt den her bilfuld af cider og så bestiller vi en palle eller to hjem. Vi skal først til at oprette en virksomhed og vi skal til at importere, det har vi aldrig prøvet før. Så har vi to paller der skal leveres, og vi har ikke noget lager. Vi har ikke nogle penge, vi er i hvert fald for nærige til at betale for et lager. Vi ender faktisk med at få godkendt mit kollegieværelse, på Studentergårdens Kollegie inde på Nørrebro til lager”. – Kristoffer Pind Levison, Ciderrevolution

Med smileyordning på døren begyndte arbejdet med at sælge ud af lageret. Ciderrevolution blev grundlagt i 2016, et tidspunkt hvor mikrobryggerier poppede op overalt og de store bryggerier havde bevæget sig ind på markedet for alko-pops. Nogle af dem med smag af æble og derfor blev det kaldt for cider.

Ciderrevolution crowdfundede til egen produktion 

Efter succesen med import af primært fransk cider, ville Ciderrevolution også producere i eget navn. Finansieringen blev fundet ved at bruge Coop Crowdfunding. Første gang var målet 30.000 kr. og det lykkedes at rejse 40.000 kr. Året efter var målet 80.000 kr. og det lykkedes også. Har du lyst til at høre mere om crowdfunding, kan du høre vores afsnit med Mate.Bike her. 

Anden produktion havde dog en del problemer. Gæringen gik galt og produktet smagte underligt. Ciderrevolution var omstillingsparat og destillerede cideren til en dessertvin i stedet. Coronapandemien har også budt på forretningsmuligheder. Ciderrevolution har tilbudt cidersmagning, udviklet deres webshop og omlagt deres produktion.

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæsterne Kristoffer Pind Levison og Paw Wöhlk om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.