Deleøkonomi – Anders Wiese – om at starte et deleøkonomisk koncept

Deleøkonoi deleboks

Deleøkonomi er over os, og i dette afsnit snakker jeg med Anders Wiese CEO hos Deleboks. Her snakker vi om hvordan ideen til Deleboks opstod, hvordan Deleboks gik fra ide til koncept, og hvordan de fik testet deres forretningsmodel. Samtidig giver Anders sit syn på forskellen mellem at arbejde med Deleøkonomi kontra andre koncepter.

Hos Deleboks kan du gratis låne flyttekasser, når du skal flytte, og så aflevere dem tilbage når flytningen er overstået. På den måde sparer du penge, og er samtidig god ved miljøet. Deleboks har samtidig lavet affiliate aftaler med firmaer, som gerne vil give tilbud til kunder der flytter, og på den måde hjælper Deleboks dig også med hurtigt at få styr på El, internet, tv, osv.

Deleøkonomi bliver stort i fremtiden

Der er ikke nogen tvivl om at deleøkonomi bliver stort i fremtiden, og at vi kommer til at se mange nye koncepter i takt med at den teknologiske udvikling tager fart. Derfor var det vigtigt for mig at lave dette interview, da jeg gerne ville give et lille bidrag til at Danmark bliver et forgangsland for deleøkonomi. Derfor håber jeg at dette afsnit kan være med til at afmystificere deleøkonomi, og få flere til at tænke i deleøkonomiske koncepter.

Hvis du gerne vil se Anders og resten af Deleboks live er de en af talerne på Deleøkonomisk Folkemøde 2017 i Aarhus.

De tre læringspunkter fra episode 2:

  1. Teamet er vigtigt – Det går hurtigt op for Anders at han ikke er sælger, og derfor skal have en co-founder som har den personlighed. På studiet finder han sælgeren Mikkel, og for at sikre de ikke ligner hinanden for meget bruger de personlighedstests til at kende hinandens styrker og svagheder.
  2. Søg råd hos nogen som har været igennem iværksætterprocessen før. Deleboks teamet søger tidligt i processen råd hos Direktøren for Freetrailer. Det ender med 4 timers gode råd omkring hvordan de skal gribe iværksætteriet an, og samtidig får de deres første investering.
  3. Test ideen. Deleboks teamet bruger omkring 8 måneder på at udføre forskellige tests omkring deres forretningsplan. Det betyder at de ved 6 måneder efter lanceringsdatoen, har et koncept som virker, og som de ved kan skaleres.

Husk du kan høre endnu flere iværksætterhistorier på forsiden

Mangler du ideen til din egen start-up kan du få inspiration ved at lytte til episoden om iværksætter ideer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *