Fundbricks – Ejendomsinvesteringer til hr. og fru Danmark

Thomas Rolin - Fundbricks

Thomas Rolin satte sig i folkeskolen ned på sit gulv og lavede en plan for sit arbejdsliv. Han ville være ejendomsmægler, erhvervsmægler og til slut skabe ejendomsprojekter. Efter en kort afstikker i restaurationsbranchen, så kom Thomas med hårdt arbejde og ihærdighed i mål med hans plan. Han stod foran sit første store ejendomsprojekt, men så kom der et problem. I kølvandet på finanskrisen kunne Thomas kun låne halvdelen af det ønskede beløb i banken. Han forsøgte sig derefter med private investorer, men låne vilkårene var helt urimelige. Hvad gør man så, når man ikke låne penge under rimelige krav? Så bygger man sin egen ‘crowdlending’ platform. En platform der tog 1,5 år at bygge og allerede nu har taget 6 store projekter ind. Ambitioner er store og Thomas forventer at komme på det internationale marked i januar 2022.


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Lagde plan for sit arbejdsliv i folkeskolen

Thomas Rolin satte sig ned i folkeskolen og lagde en plan for sit liv. Han ville være leve af at bygge ejendomme. For at nå dertil vurderede han, at det var nødvendigt at blive ejendomsmægler og derefter erhvervsmægler. Problemet var blot, at det var nært umuligt at få en læreplads. Thomas ansøgning forsvandt i store bunker af håbefulde unge mægler aspiranter. Så fik Thomas et råd. Gå ind i restaurationsbranchen og søg igen om et par år. Som sagt som gjort og Thomas steg hurtigt i graderne i hans nye profession og fik værdifuldt indhold til hans CV. Thomas kom derefter i lære som ejendomsmægler, men han blev kun 1 af de 2 år. Han fik nemlig mulighed for at blive butikschef i Place2be i Rungsted, hvor han både fungerede som ejendomsmægler, daglig leder og vurderingsekspert. 7 år brugte han i sit nye job, indtil han i kølvandet på finanskrisen så et behov.

Utallige opkald og et postkort fra Nice

Store virksomheder ville under finanskrisen sælge erhvervsboliger uden offentligt opmærksomhed. Thomas så det som en perfekt mulighed for at komme ind på erhvervsmarked, men for at være et seriøs bud på en mægler for store virksomheder, så måtte han skaffe sig nogle referencer. Det fik han ved at vise en helt særlig form for ihærdighed.

Thomas fik sin reference og den førte til flere “hemmelige” salg, indtil behovet ebbede ud i takt med at danskerne igen fik flere penge mellem hænderne og finanskrisen kom på afstand.

Urimelige lånevilkår og en spirende idé

Thomas så nu muligheden for at tage sidste skridt i hans 3-trins plan fra folkeskolen. Han skulle nu finde et ejendomsprojekt. Efter masser af research, hvor han fligtigt brugte alt sin know-how fra branchen, så fandt han det perfekte projekt. 25 millioner kroner ville det koste, men blev vurderet til næsten det dobbelte. 5 millioner havde Thomas selv, så nu skulle han “bare” få banken til at låne ham de resterende 20. Banken virkede positiv og kaldte til møde med beskeden om, at de ville give et lån. Det vidste sig desværre at være et lån på 10 millioner. Thomas stod derfor i en situation, hvor han skulle finde 10 millioner hos en privat investor. Han kontaktede sit netværk og fandt flere muligheder for at låne pengene, dog med helt urimelige lånevilkår. Hvad gør man så, når alt virker forkert og urimeligt? Så bygger man sin egen løsning.

Crowdlending platformen Fundbricks bliver født

Løsningen blev Fundbricks, som er en ‘crowdlending’ platform, hvor hr. og fru Danmark kan låne sine penge til ejendomsprojekter og få deres penge plus en rente på 8% tilbage efter 12-18 måneder. 

Thomas ville være sikker på at alt spillede inden at de gik på markedet, så han lavede det omvendte af et “lean start-up”, fandt de rette co-founders og brugte 1,5 år på at udvikle platformen. 

Fundbricks har allerede nu taget 6 projekter ind på sin platform (ud af 67 hidtidige ansøgere). De har haft god medvind i medierne, men oplevede for nyligt, hvad Thomas mener var, en urimelig behandling, som han fortæller mere op i episoden.

Covid-19 halverede ejerkredsen men ikke ambitionerne

Fundbricks havde et håb om at kunne begynde at tjene penge i starten af 2020, men da ramte COVID-krisen og udskød det håb. Efter denne nyhed, så holdte Fundbricks et møde i ejerkredsen, hvor 4 partnere blev til 2. Thomas Rolin og Thomas Sonne-Schmidt købte de andre ud og fortsætte rejsen alene. Nu vil de op i gear og ambitionen er at gøre projektet globalt i januar 2022. De oplever en stor tilstrømning af investorer til de nye projekter efter deres første to projekter står færdigbyggede. Nu kæmper de for at fastholde sin DNA, som er at hr. og fru Danmark fortsat skal kunne være med, samtidig med at de fører en sund forretning.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Trustpilot – Kritik understreger hvor vigtigt formålet er
Goboat – Har sat kurs mod de globale farvande
Bodylab – Retsopgør og afgørende forældrehjælp