Gastrotools – Fulgte sin passion fra barnsben

Julius - Gastrotools

Julius Søndergård Schiller har interesseret sig for mad, siden han var barn. Endda så meget, at han insisterede på selv at lave sin konfirmationsmenu til over 40 gæster. Hans passion førte til indkøb af mange køkkenprodukter, men han syntes at det var en jungle at finde de rette. Hans passion blev derfor til en forretning, da han som 18-årig fik sin far med på idéen. Først videresolgte han knive og senere producerede han sine egne. Julius fortæller i afsnittet bl.a. om at få to gode venner med i teamet og hvordan en kæmpe ordre endte med at sidde fast på vejen til Danmark. Han fortæller også om et samarbejde med Michelin-kok Brian Mark Hansen og deres nuværende ambassadør Thomas Rode.

Dette er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. 


Produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Lunar.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Lavede sin egen konfirmationsmenu

Julius Søndergård Schiller fik øjnene op for madlavning, da det var den letteste “pligt” i husholdningen. Det blev dog hurtigt til en passion for ham og ikke en sur opgave. Han havde altid fået frie rammer til projekter af hans far, så derfor blev der indkøbt en masse udstyr til køkkenet. De fik tilmed også høns, så der var friske æg. Det blev til et spændende fællesprojekt for faderen og sønnen. Julius var dog blevet lidt frusteret over at de andre familiemedlemmer, som bl.a. ikke vidste hvordan knivene skulle slibes ordenligt. Så han købte sit eget sæt køkkenknive, som var strengt forbudt for de andre at bruge. Og når man både har eget udstyr og passion, så kan man da godt selv lave mad til 40-45 personer til sin egen konfirmation. Så det gjorde Julius. Det var ikke let, men han klarede det.

Fra passion til forretning

Det var ikke kun knive, som Julius ville have sine egne af. Han var tit på udkig efter nyt køkkenudstyr, men han syntes at markedet var uoverskueligt og ekspedienterne vidste ikke nok. Vi spoler nu tiden frem til da Julius blev 18 år og stod uden job. Hans gode ven Anton havde han lavet en masse sjove projekter med i årenes løb og Anton havde erfaring fra et par små webshops, som han havde startet. Julius spurgte derfor sin ven om råd til at starte sit eget. Han ville gøre det mere gennemskueligt at købe det rigtige køkkenustyr, vedligeholde produkterne og ved siden af også skabe merværdi bl.a. ved at have opskrifter. Det er dog ikke ofte at 18-årige har nok kaptial til at starte en produktion, så han købte først nogle knive fra et andet brand, som hurtigt blev solgt. Nu havde han så råd til at indkøbe lidt flere og sådan gik det noget tid, men han drømte stadig om at designe sit eget.

Valideret af Michelinkok

Julius sad og designede i lang tid og blev sideløbende student, men han havde stadig ikke penge nok til at starte produktionen. Heldigvis kom hans evigt støttende Far til undsætning og lånte ham penge nok til at lave de første typer køkkenknive. Spændingen steg inden den første leverance ankom og til Julius’ glæde, så spillede alt heldigvis fuldstændigt. En ting var produktionen, men nu skulle de markedsføres. Han ringede rundt til de dygtigste kokke og kom igennem til nogle stykker. En af svarene kom fra michelinkok Brian Mark fra Søllerod Kro. Han ville gerne prøve knivene fra Gastrotools. Svaret der kom efter noget tid var meget positivt: “Hold kæft, Julius. Det er sku nogle fede knive du har lavet der. De ligger godt i hånden og holder skarpheden.” Produktet blev altså valideret af en kok fra øverste hylde, som også hjalp med at lave en fed video og det satte for alvor gang i salget.

Deltidsbager for at få det til at løbe rundt

Der var dog stadig ikke nok penge i forretningen, så Julius tog sig et deltidsjob fra 6-12 i en lokal bager. Han husker ikke tilbage på det, som var det en hård periode. Han nød sit job og var stadig “nyforelsket” i sit projekt. Han fik flere produkter hjem og overtog langsomt både kælderen og søsterens gamle værelse som lager i sit barndomshjem. Julius valgte at tage satset i 2019, hvor han flyttede fra Lyngby ind til Nørrebro. Her havde han fundet en lejlighed, hvor halvdelen blev til lager. Det begyndte at blive rodet og hårdt. Han havde en kammerat, som lejede et værelse og han blev ansat til at hjælpe med at pakke og lave kundeservice. Julius havde dog brug for hjælp til marketing, så han ringede til sin ven Magnus, som var en haj til bl.a. Facebook annoncering. Anton tog også med til mødet for hyggens skyld. Stemningen var virkelig god og Julius havde manglet at dele oplevelserne med andre. Det endte derfor med, at de begge hoppede med på vognen.

Gang i væksten

Der blev vækstet for 300% om året efter Magnus og Anton kom ombord. Det gav dem flere muligheder for at ansætte sig ud af problemer. De fik også fundet et “rigtigt” lager midt i 2020 og der nåede de ikke at være længe, inden alt lagerstyring blev outsourced. Julius har fået mere tid til produktudvikling, som han arbejder en del med og samtidig har han fået et større lederansvar. Gastrotools omsatte for 6,3 millioner kroner i 2020 og de forventer at ramme over 16 millioner i år. De arbejder også på at komme ud med nogle flere produkter. 

Vært Mette Bloch og gæst, Julius Søndergård Schiller, udfolder hele historien om Gastrotools i dette afsnit af Iværksætterhistorier.