Grafikr – Eksperter i scaleups

Kiranan Luxmy - Grafikr

Kiranan Luxmy og Erik Jeppesen gik fra at være hinandens konkurrenter til at være partnere i virksomheden Grafikr. Her hjælper de scale-ups med at lykkes online, og både grafisk design, webshop og optimering er blandt kernekompetencerne. Virksomheden vandt i 2018 prisen som Årets Iværksætter ved Randers Business Awards og teamet er i dag på over 20 medarbejdere. Ambitionerne er store, men væksten skal ske i et fornuftigt tempo og i den udfordring komplementerer Kiranan og Erik hinanden rigtig godt. Kiranan fortæller også om rejsen fra at være startup til at være CEO i en virksomhed, hvor han ikke længere kan have fingrene nede i alle detaljer.

Det her er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Annoncør på afsnittet er Deloitte.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Grafikr er ikke det nemmeste firmanavn 

Kiranan Luxmy har altid været lidt af en iværksætter, og forklaringen ligger måske i hans barndom og ungdom. Som ung skulle han nemlig tage mere ansvar, end der forventes af børn og det har givet ham en stærk selvstændighed. Da han gik på handelsgymnasiet, importerede han butterflys og slips, som han solgte på sin egen webshop.

Efter gymnasiet begyndte Kiranan at designe webshops for andre. Hans gode kammerat Erik Jeppesen var taget til Filippinerne, og var lidt misundelig på, hvor godt det gik for Kiranan. På den anden side savnede Kiranan en partner i virksomheden, og derved lå det lige for, at slå sig sammen. Navnet blev Grafikr, et navn der tit bliver misforstået eller stavet forkert.

En vigtig kunde hjælper Grafikr videre på rejsen 

Grafikr fortsatte med at vokse og flyttede flere gange lokaler. På et netværksmøde mødte de drengene fra Shaping New Tomorrow, som designer og sælger tøj. Shaping New Tomorrow blev en vigtig kunde, for deres succes har smittet af på Grafikr, da de har hjulpet med det online udtryk. Har du ikke hørt vores episode med SNT, kan du finde den her.

Grafikr vil altid være kendt for deres gode arbejde, og Kiranan fortæller, at de aldrig har ringet kold kanvas for at skaffe flere kunder. I dag er de knap 25 i firmaet, og drømmene rækker langt uden for Randers. I år er planen at udvide med et kontor i København, og om 5 år skal de også være til stede i Sverige. 

Hvordan Grafikr er blevet en succes med lokal forankring, taler vært Mette Bloch og gæst Kiranan Luxmy om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.