Ind til benet på eManager

Rasmus Madsen - Emanager
Potentialet ved E-sport er kæmpe stort og i konstant vækst. I 2016 var e-sport fanbasen på 270 millioner og i 2020 rammer den næsten 500 millioner. I 2018 overhalte den NBA og det menes, at e-sport vil blive den anden mest sete sport i 2020 efter NFL. Det havde forretningsudvikler i DineroRasmus Madsen også lagt mærke til, men han havde egentlig ingen interesse for branchen. Det ændrede sig dog den dag, 2 af hans venner tvang ham med til et BLAST Pro event. 


Episoden er sponsoreret af Copenhagen Venture Exchange

Rasmus var solgt. Begejstringen for oplevelsen ville ingen ende tage.

Rasmus lavede et opslag i en Counter-Strike gruppe på Facebook, hvor han søgte efter beta testere til et produkt, som han slet ikke havde startet på at lave. Han gik til hans ven og kollega i Dinero, Mikkel Dam og fik ham med på at lave en mini MVP på 14 dage. 47 beta testere fik de med på ideen og Rasmus endte med manuelt at sidde og regne resultatet ud 3 dage efter i Excel. Det fik de en masse brugbar feedback på og så var eManager døbt. Altså et online manager spil, hvor du kan dyste med dine venner fra hele verden, om hvem der kan sætte det bedste hold af Counter-Strike spillere til en given turnering. Du kan se mere om virksomheden her.

De startede i December 2018 i Danmark, men spredte sig til resten af verdenen efter blot 2,5 måned, særligt fordi brugerne ville spille med deres udenlandske gamer venner. Kun 31% af brugerne er fra Danmark og der er allerede 6280 brugere på platformen.

Indtjening og et team med Counter-Strike erfaring

eManager vil gerne have lave en abonnementsform, hvor de kan få flere tilbagevendende kunder. Brugerne skal dog ikke kunne købe sig til flere sejre ved overlegne features. Det skal være deres evner, som betyder noget.

eManager har en etisk regel og det er at de ikke vil tjene penge på betting og opfordre unge til at betting. Ramus og Mikkel vil gerne skabe et community og har store fremtidsplaner. 25.000 brugere om et år, hvis intet går galt og 100.000 om 3 år.

Det koster eManager 10 kr. per nye bruger, som de skaffer fra Danmark, mens det er noget billigere med brugere fra Polen. Endnu lavere er prisen igen for portugisiske brugere. Det kommer dog meget an på præmierne. Købsomkostningerne falder i takt med der kommer bedre præmier.

Teamet hos eManager består af Ramus, Mikkel Damm og en deltidsmedarbejder. Udover dette har eManager fire frivillige samt et advisory board spækket med erfaring indenfor E-sport og Counter-Strike.

Fremtiden for eManager

eMmanager vil revurdere sit produkt i Oktober 2019 og lukker derfor helt ned for turneringer. De vil skabe en bedre platform, inden de for alvor begynder at tiltrække flere brugere. De vil ikke have investeringer endnu. De vil køre på deres opsparing i et år, selvom de allerede nu får tilbud. Prioriteten er først at ligge den rigtige plan og retning for virksomheden, så kan investering komme i anden række. De har opsagt deres job og flytter til Bali i 2,5 måned for at koncentrere sig fuldstændig om projektet og fordi de kan leve for det halve.

Vil du deltage i vores nye miniformat?

Hvis du også ønsker at deltage i vores nye miniformat “Ind Til Benet” og ikke er en konsulentvirksomhed, så gå ind og anmod om et møde her. Husk at skriv lidt om dig selv inden. Klik på et af nedenstående links, hvis du gerne vil høre andre Ind Til Benet episoder:

Ind til benet på Startup Central
Ind til benet på ProOwnedCycling
Ind til benet på Shoporama

25% rabat med "IVHPODCAST"