Ind til benet på Translatioo

Jonas Milner Translatioo founder
Translatioo forsøger at løse det faktum, at den højeste ledighed efter endt uddannelse ligger blandt sproglige kanditatstuderende. Translatioo er en online baseret platform, hvor kvalitetesscreenede freelancere indenfor sproguniverset, kan håndtere opgaver udbudt af virksomheder indenfor transskribering, korrektur, oversættelse og tekstforfatning. 
Episoden er sponsoreret af Copenhagen Venture Exchange Allerede et halvt år efter opstart landede Translatioo et af danmarks største forlag som kunde. Det var en ordre med en potentiel omsætning på 5 millioner kroner. Desværre ville aftalen koste mere end den ville indbringe og den blev derfor også 4 måneder efter ophævet efter gensidig aftale. Det var ikke den eneste gang, at Translatioo var uheldige med en aftale.
“Vi er ude og lede efter en masse folk til at udføre den her kode opgave, hvor vi også bliver mødt af … jeg ved ikke om vi er naive eller bare uheldige. Vi møder i hvert fald en person, som lover en masse ting. Han ender med at fakturere 4 gange over det aftalte og det tager 3 gange så lang tid. Det ender simpelthen med, at vi bliver nød til at true med at gå i retten, for at få det ned på et beløb vi kan sluge. For vi havde simpelthen ikke penge til det. Vi er et start-up. Vi er en ung virksomhed. – Jonas Milner.

Translatioo vil 3-doble sin omsætning med investor

Transatioo blev blandt 700 ansøgere valgt, som en af de 18 cases som deltog i “Vejen til Seier”. En investering fra IT-millardæren Lars Seier Christensen udeblev desværre. Ikke desto mindre hyrede Lars Seier Translatioo til at lave hans undertekster til Efterspil, som var en opfølgende kanal til TV programmet, som selv Lars selve lavede. Hør desuden Lars Seiers iværksætterhistorier her I 2017 omsatte Translatioo for 150.000 kr. Og på grund af bl.a. de nævnte udfordringer, endte det med at blive samme beløb i 2018. Virksomhedens værdisætning er på 1 million og de har et behov for en investering på 250-300.000 kr, hvor de allerhelst leder efter en investor med et godt netværk. De er dog også åbne overfor en sweat equity model eller i en kombination med investering. Investeringen vil gå til finpudsning af platformen, hvilket vil føre til en 3-dobling af Translatioo’s omsætning på det 3. kalenderår. Tredoblingen fortsætter så ind. Translatioo har hidtil haft omkring 5-600 kunder, med en gennmsnitsordre på 1.500 kr, hvis man ser bort fra det store forlag. Translatioo tager 20 % i margin og det koster dem i omegnen af 100 kr. at skaffe en ny kunde online.

Et stærkt team

Teamet består i dag af 4 partner med hver deres spidskompetence. Jonas Milner har sine styrker i ledelse, Sebastian Olesen i det sproglige, Mads Nørgaard i digital markedsføring og Birk til at stå for det juridiske.

Vil du deltage i vores nye miniformat?

Hvis du også ønsker at deltage i vores nye miniformat “Ind Til Benet”, så gå ind og anmod om et møde her. Klik på et af nedenstående links, hvis I ønsker at høre andre episoder fra vores “Ind til benet” miniformat: Ind til benet på Startup Central Ind til benet på ProOwnedCycling
25% rabat med "IVHPODCAST"

Kontaktinformationer

Iværksætterhistorier ApS
Lochersvej 4
3100 Hornbæk
CVR: 40092358

Esben Brandborg Østerby
esben@ivaerksaetterhistorier.dk
+45 53 83 36 33

 Find os på Facebook Find os på Instagram  Find os på LinkedIn

 

Støt os her

© Copyright – Iværksætterhistorier 2020