Lenus eHealth – Løber stærkt uden at tabe pusten

Lenus - Bertram

Bertram Thorslund stiftede Lenus eHealth i 2016 sammen med Christian Høeg og Kristoffer Dorph. Han havde en ambition om at forbedre folkesundheden, som var i frit fald. Ambitionen blev til en idé og idéen blev til en platform, som gjorde det nemmere for coaches at skalere deres forretning og levere gode ydelser til deres klienter. Et all-in-one CRM system med betaling, kommunikation, kostplan og så videre. Bertram indså hurtigt, at han havde ramt plet. Selv uden at bruge penge på marketing, så voksede interessen kraftigt. Det gjorde, at de skulle ansætte en masse folk og det var ikke så let at gå fra 10 til 250 ansatte på kort tid. Og det er ikke kun klienter og ansatte der er kommet mange flere af. Der er nemlig også kommet meget mere kapital. Lenus lukkede i år en Serie A runde på hele 50 millioner euro. 

Dette er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. 


Produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Propagator.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Til kamp mod en svag folkesundhed

Bertram Thorslund er CEO for Lenus eHealth, som han stiftede i 2016 sammen med Christian Høeg og Kristoffer Dorph. Han har aldrig prøvet andet, for det var hans første fuldtidsbeskæftigelse. Han er ikke uddannet indenfor fitness. Han er definitionen af autodidakt. Idéen kom et par år inden at stiftelsen blev en kendsgerning. Bertram var nemlig bekymret for udviklingen i den danske folkesundhed og det ville han gøre noget ved. Hans bud på en løsning blev derfor i 2016 til Lenus eHealth, som er en all-in-one platform til coaches, som gør det nemmere for dem at yde en god service til deres klienter og skalere deres forretning. Bertram fik sine co-founders med til at få lavet den første version, som han skubbede ud til hans netværk, der havde efterspurgt en løsning. Det gav ham nok traction til at han kunne gå fuldtid.

Vokseværk og 50 millioner Euro

De 3 stiftere fik det første lange stykke tid ingen løn, og det gjorde at de kunne bootstrappe virksomheden. De har aldrig rigtigt markedsført sig. Det er gået fra mund til mund og det er gået stærkt. Så stærkt at det til tider har været svært organisatorisk.

“Det er noget af en opvæltning at gå fra 10 personer, som også ved hvad hinandens katte hedder til at være 250 personer spredt rundt omkring i verden.” – Bertram Thorslund, Lenus eHealth

For nyligt var det ikke nok med bootstrapping krydret med lidt Business Angel investeringer. Lenus eHealth gik derfor ud og søgte kapital. Det førte til en Serie A runde på hele 50 millioner euro!

Flytter over Atlanten

Bertram har også selv været med til at starte nye markeder op og nu skal han også snart med til New York, hvor han igen skal i gang med at banke en lille afdeling på 20 mand op. Bertrams opstillingsparathed og tilstedeværelse er med til at virksomhedskulturen forbliver den samme. Et andet tiltag er at have “evangalister” (erfarne medarbejder), som flyver rundt og samler ideer ind og sørger for alt fungerer i de forskellige afdelinger. Lenus løber altså stærkt, men de er ikke ved at tabe pusten eller sig selv på vejen.

Vært Mette Bloch og gæst, Bertram Thorslund, udfolder hele historien om Lenus eHealth i dette afsnit af Iværksætterhistorier.