Om podcasten, konceptet og forfatteren

“Goddag og velkommen til iværksætterhistorier”. De ord gik gang på gang igennem mit hoved hen over sommeren 2017. Jeg havde længe drømt om at udgive indhold, som viste hvordan man bedst startede en virksomhed – Jeg vidste bare ikke hvordan. Før det havde jeg startet og lukket en virksomheden, samtidig med det havde jeg hjulpet mange iværksættere med deres projekter.

Jeg var generelt irriteret, over at iværksætteri stadig var et mysterie for mange, og at iværksætterne først blev hyldet når, de havde landet en stor investering, og ikke for alt det hårde arbejde og risici som ligger forinden den store investering. Derfor har jeg et brændende ønske om at fortælle historier, som går bagom opstarten af en vækst virksomhed.

Samme sommer hørte jeg Morten Resens fremragende podcast, omkring hvordan han startede virksomheden GoLittle – og her fik jeg ideen til at lave mit eget podcast.

Jeg startede altså iværksætterhistorier – en podcast om iværksættere, fordi jeg gerne ville fortælle historierne om at starte en virksomhed. Udover det kunne jeg med min baggrund i markedsføring lære hvordan podcast mediet virkede – og det var jo en dejlig bonus.

Konceptet bag iværksætterhistorier

Jeg tænkte længe over podcastets koncept. For jeg ville gerne lave et podcast, som både indeholdt en form for underholdning, men samtidig havde en faglig værdi, og var med til at uddanne den kommende generation af iværksættere.

Derfor besluttede jeg at interviewe iværksættere som endnu ikke havde fået et gennembrud i de offentlige medier. Det skulle altså være iværksættere som havde 1-6 medarbejdere, men som havde drømme og et koncept som kunne blive meget større.

På den måde kunne jeg skabe et podcast, som gav indblik i tiden lige inden det gik rigtig stærkt, og dermed så iværksætteren til at fortælle om hvordan de arbejdede på at komme hen til det store gennembrud.

De første to episoder blev lavet med tøj designer Stine Sandermann, og CEO hos Deleboks Anders Wiese. Det var iværksættere som jeg kendte i forvejen, og jeg kunne derfor lave interviews med dem og tjekke om min hypotese, om at de fortalte mere om deres udfordringer end deres succes var korrekt.

Det var den, og da jeg samtidig synes det var sjovt at lave besluttede jeg mig for at fortsætte.

Forfatteren

Jeg hedder Uffe Aalborg (28) og kommer oprindeligt fra den lille by Bramming, lidt udenfor Esbjerg.

Jeg har en Mastergrad i Brand Management (strategisk markedsføring) fra London Metropolitan University, og arbejder til dagligt med SEO hos Spinnakker Nordic. Samtidig med det har jeg naturligvis gang i en række iværksætter projekter.