Swap Language – Det helt store comeback!

Else fra Min afsked

I denne episode af Iværksætterhistorier, skal du høre historien om Swap Language, der tilbyder et online univers af dansklektioner med en anden tilgang til læring end konkurrenterne og den traditionelle måde nye sprog bliver tillært. Swap Language historie er fortalt af Nichlas Walsted.


Produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Nemlig.com.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Den spæde start

Det hele startede med frustration over den mange kvalitet i spansklektionerne på gymnasiet, hvor Nichlas bankede på rektorens dør og fortalte, at han ikke kom til nogle spansktimer det år. Konsekvensen var, at han var nødt til at gå op i fuldt pensum, hvilket var helt okay med Nichlas. Bare han kunne slippe for spansk-undervisningen.

Men æren for idéen til Swap Language vil Nichlas ikke tage på sig. Den blev fremlagt for en dag i 2017 sparkede hans studiekammerat, Allan Hermansen sparkede døren ind i hans lejlighed og sagde: ”Du skal være med i min startup!” Nichlas sad i forvejen som som founder i et marketing startup, men brændte ikke for det. Denne kombination af manglende passion, lysten til at gøre en forskel og Allans ild i øjnene gjorde, at Nichlas sprang med på holdet, så han forlod sit første startup. Begge havde de oplevet at have lært sprog på skolebænke i flere år og så flytte til udlandet og ikke rigtig kunne tale sproget. Det skulle der ændres på!

En tur på 4000 km

Så de byggede en online markedsplads for sproglektioner og lancerede en skrabet platform der skulle sælges ved at blaffe 4000 km gennem Europa med slut destination i sydspanien. På vejen onboardede de brugere i Europa og endte med 4000 brugere.

De pitchede også i Toronto, Hong Kong, Berlin, Munchen, Madrid og Lissabon og endte med at tage to danske e-cormmerce stjerner i Danmark som investorer. Den endelige version af Swap Language platform blev lanceret februar 2020, men så ramte Corona og tilbage stod Nichlas og teamet med ingen penge tilbage på kontoen og investorer som trak sig.

Det store comeback

Swap Language nægtede at give op, selvom chokket var stort. Nichlas og teamet indså, at der skulle et stort turn around til. De var nødsaget til at fyre alle, reducere serveromkostninger hos Microsoft og få henstand på huslejen.

På mirakuløs vis fik de på kort tid skabt et nyt sprogunivers af online dansklektioner, som de i dag sælger til de største virksomheder i Danmark, bl.a. Bestseller og Aarhus Universitet. De omsætter dags dato for en halv million kroner om måneden og regner med at fordoble det inden udgangen af 2021.