Trophy Games – Så meget interesse at computeren brændte

Søren - Trophy Games

Søren Gleie stiftede, sammen med barndomsvennen Niklas Iversen, Trophy Games i 2006. Niklas hoppede ud af projektet senere for at forsøge sig med musik. Søren forsatte ufortrødent med de samme 5 medarbejdere, som havde været med på hele rejsen. Trophy Games er kommet langt fra første udgivelse og har nu 7 titler under deres paraply. Udover de 5 trofaste medarbejdere er der kommet yderligere 25 til og forretningen har i noget tid givet overskud på bundlinjen. I hele projektet har der været god hjælp at hente fra deres investorkreds, som bl.a. tæller Jan Lehrmann, som har været bestyrelsesformand de sidste 14 år. Der har været masser af ildebrande, som skulle slukkes undervejs og dem kan du høre meget mere til i afsnittet. 


Produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Propagator.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Fodboldspil var ikke gode nok

Søren og barndomsvennen Nikas har kendt hinanden siden de var 5 år. De har både spillet og udviklet alverdens slags spil sammen. Især fodboldmanager var populært blandt de to drenge, da de nåede starten af deres 20’ere. Spillet var dog, ifølge Niklas og Søren, ikke godt nok. Hvad gør man så? Jamen så laver man da “bare” noget bedre selv. Dette var deres mission, men når man ikke kan kode, så kan det være svært at lave et computerspil fra bunden af. Efter et års hårdt arbejde kombineret med en masse ‘learning by doing’, så havde de første version af Trophy Manager. Et fodboldmanager spil, som skulle spilles via en browser. Det var det første spil, som Trophy Games udkom med og interessen for at prøve det nye spil var mildest talt overvældende.

“Vi søgte 20 til at teste spillet i Danmark, men efter en uge var 5000 skrevet op. Serveren som hostede spillet var min bærbare computer og den brændte fysisk sammen. Det skete heldigvis først dagen efter, at vi havde taget vores første backup.” – Søren Gleie, Trophy Games

Hackerangreb på vej på skiferie

Den kæmpe interesse gjorde, at Søren og Niklas søgte nogle til at være med på hobbyplan, for at kunne overskue projektet. En investorgruppe kontaktede dem i denne forbindelse og ville gerne investere. Det blev til en investering på 1,4 millioner kroner. Det var nok for de unge iværksættere til at droppe deres studier og gå all-in. De kunne få en kontorplads og ansætte de første. Den øgede fokus medførte et stigende antal brugere og det gjorde også at de kunne gå internationalt med deres spil. Men så løb de tør for penge. De havde heldigvis brugt de første penge fornuftigt og havde så meget vind i sejlene, at investorgruppen lånte dem nok penge til at holde sig oven vande, indtil de kunne tjene på forretningen og starte med at udvikle andre spil.

En af de største ildebrande der skulle slukkes under hele Søren rejse med Trophy Games skete, da han var på vej på skiferie, hvor de blev angrebet af hackere. Spillet var nede i 5 dage på et tidspunkt, hvor de var bekymrede nok om de overhovedet havde penge til at betale lønninger næste måned. 

Året efter i deres højsæson, som er omkring jul, bandlyste PayPal dem uberettet for “betting aktiviteter” og de stod på daværende tidspunkt for at håndtere en 3. del af hele deres indtjening. Det endte med at blive en lang kamp, hvor de måtte betale for advokater osv., men til sidst blev det løst med hjælp fra en stor samarbejdspartner.

Fra browser til Facebook og videre til App 

Niklas stoppede 5-6 år senere og valgte at gå musikens vej, men Søren fortsatte for fuld kraft. Efter 10 år med udvikling af Trophy Manager, så nåede det et punkt, hvor det ikke gav mening at videreudvikle. Det loyale community ønskede ikke forandringer og antallet af nye brugere var begrænset. Derfor kiggede de på trends indenfor online spil og så at pilen pegede mod Facebook. Dette var i 2012, hvor de lavede en forsimplet og hurtigere version, som kunne spilles på Facebook. Det gik rigtigt stærkt og blev hurtigt den største indtjeningskilde. Det var dog ikke deres sidste skift, for da brugertilstrømning dalede, så lavede de spillet i en app og det blev noget så specielt som en arkitekt, som udviklede den.

“Vi ansatte Erik. Jeg havde fået ham anbefalet af en ven, som fortalte at han var klog. Han var uddannet arkitekt, men han fik at vide, da han tjekkede ind, at nu skulle han lære at lave apps” – Søren Gleie, Trophy Games

Stor vækst og stærkt community 

Det blev en kæmpe succes med deres app og de fik overskud nok til at betale investorlånet tilbage samtidigt med at de kunne udvikle på flere spil. I dag har de 7 titler og er 30 ansatte. Jan Lehrmann, Carsten Ree og Johnny Laursen er blandt de investorer, som har været meget aktive og har hjulpet meget til. Især Jan, som har været bestyrelsesformand i 14 år. En af de største oplevelser, som Søren kigger tilbage på, er interaktionen med deres community.

“Det har været vores community, som ville oversætte spillet til andre sprog. Så vi er vel på mere end 30 sprog. Der var en dansk-tyrker på 11-12 år der spillede og gerne ville oversætte det til tyrkisk. Han kunne dog ikke rigtigt tyrkisk, så han sad og gjorde det om aftenen med sin far. Så der sad han og oversatte, mens han lærte sit modersmål. Det var helt fantastisk” – Søren Gleie, Trophy Games

Fremtidsplanen for Trophy Games er nu at udvide porteføljen, fastholde kulturen og gøre medarbejderne endnu dygtigere. De første 5 ansatte er der endnu og det er ikke uden grund. 

Vært Mette Bloch og gæst, Søren Gleie, udfolder hele historien om Trophy Games i dette afsnit af Iværksætterhistorier.