Female Invest – Et mål om finansiel ligestilling og ikke en kamp mellem kønnene

Anna-Sophie Hartvigsen - Female Invest

Anna-Sophie Hartvigsen stiftede i 2017 Female Invest med hendes to co-founders Emma Due Bitz og Camilla Cloëtta Falkenberg. De 3 iværksættere havde alle en tidlig interesse for investering og søgte med lys og lygte efter andre kvinder med samme hobby. Female Invest blev derfor startet som en hobby virksomhed, men blev efter kort tid til en hurtigt voksende abonnementsforretning. Hør bl.a. Anna fortælle historien om at være i grædefærdig midt i Corona krisen, for næste dag at komme på Forbes 30 under 30 liste.


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Iværksætterånd fra barnsben

Anna-Sophie Hartvigsen har haft en iværksætter i maven helt fra hun var barn. Hun samlede legetøj og solgte det på gaden og hun har også haft utallige saftevands- og kageboder. Når hun ikke solgte ting, så ordnede hun også gerne praktiske ting for naboerne. Anna har altid været fascineret af den uafhængighed, som der kom ved at tjene penge. Hun fik derfor sit første job som 13-årig, hvor hun skulle gå ture med 2 ældre mennesker et par gange om ugen. Anna har siden da været en flittig, men hun vidste ikke hvad hun ville. Hun har derfor haft alle de typiske sabbat-år jobs, hvor hun har været tjener på Jensen’s Bøfhus, smurt sandwiches på Sunset Boulevard og lagt tøj sammen i New Yorker. En ting har dog altid været interessant for Anna og det var investeringer. Anna startede allerede som 19 årig med at investere, men hun var meget alene med sin hobby og det var svært at finde andre kvinder med samme interesse. Hendes held vendte dog, da hun blev mødt af Emma, som havde hørt om Annas hobby. Hun manglede også sparring og sammen tog de første skridt mod Female Invest.

Fra hobbyprojekt til virksomhed

Female Invest startede som et Facebook community, som lavede events. De fik hurtigt tracktion med mange medlemmer og interesse. Dette førte også til en tilslutning fra den 3. medstifter Camilla, som hurtigt blev en del af teamet.

Efter kort tid, så begyndte bankerne også at henvende sig til de 3 stiftere. Forretningsmodellen blev derfor eventbaseret, hvor bankerne betalte Female Invest for at sætte events op samt at rådgive dem. Det var dog først i marts 2019 at Female Invest blev stiftet som en ‘rigtig’ virksomhed efter 2 år med øget tilslutning og succes med events. Inden da havde de hver især, ved siden af deres hobby, indsamlet viden. Dette gjorde Anna bl.a., da hun tog til London som praktikant.

Praktikanten kæmper for ligestilling

Anna måtte flere gange høre for, at hun ingen praktisk erfaring eller uddannelse havde indenfor investering. Derfor besluttede hun sig for at tage i praktik i London hos McKinsey & Company. Hun kom ind på investeringsgulvet og så et hav af kvinder. Anna blev ellevild, indtil hun fandt ud af at det var sekretærerne og at hun endnu engang var den eneste kvinde i sit team. Anna var dog handlingskraftig og på trods af hendes status som praktikant, så troede hun på, at hun kunne hjælpe med en positiv forandring. Det var blevet rygtet at Anna arbejdede med Female Invest i Danmark og derfor kom flere kvinder og spurgte hende til råd samt luftede deres bekymringer om manglende kvindelige ansættelser. Det kulminerede i at Anna lavede et opslag i en intern gruppe i virksomheden, hvor hun inviterede alle til en ‘lunch talk’, hvor hun ville holde et halv times oplæg omkring fordele ved at hyre flere kvinder og en handlingsplan til, at få det til at lykkes. Der var fuldt hus og på trods af hendes status som praktikant, så blev hun flot modtaget og efter endnu et oplæg for alle partnerne, så blev Anna hyret til at implementere hendes handlingsplan.

Fra gråd til Forbes 30 under 30 på under 24 timer

Anna vendte hjem fra London og efter at de 3 iværksættere havde stiftet virksomheden i 2019, så besluttede de sig fra at gå fra en lokal eventbaseret forretning til at have fokus på en global læringsplatform. De 3 stiftere brugte derfor et halvt år på at udvikle platformen, som stod klar i slutningen af 2019. De fik hjælp udefra med udviklingen og interessen var stor. Så ramte Corona krisen i marts 2020 og på trods af det gradvise fokusskift, så fik Female Invest på dette tidspunkt stadig 80% af sin omsætning fra events. De 80% forsvandt fra en dag til den anden. Den 16. marts beskriver Anna som den værste dag i hendes iværksætterliv, men den 17. er en helt anden historie. Hør mere i teaseren herunder.

Den flotte plads på Forbes liste var med til at give Anna og hendes medstiftere blod på tanden. De arbejdede dag og nat på at omstille sig og har i dag tusindvis af medlemmer fordelt på 41 lande.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

WeldingDroid – Kevin fandt lykken efter 3. uddannelse
MapsPeople – Ambitioner om at blive markedsleder
Ladybox – Modbeviser de kritiske løver