Gaia Madservice – Veganske måltider til hele Danmark

Andreas og Asger - Gaia Madservice

Gaia Madservice er grundlagt af Andreas Broch og Asger Emborg. Her kan man bestille færdiglavede, veganske retter til levering. Selvom virksomheden kun har eksisteret siden 2019, dækker Gaia Madservice allerede hele Danmark. Ønsket om at gøre en forskel og tilbyde lækker, nem mad er kerneværdierne. Andreas begyndte at lave mad i sine forældres køkken og tilbød nærområdet at lave mad for dem. Nu har Gaia Madservice et stort industrikøkken i Vejle, hvorfra de producerer mad til hele landet.

Det her er deres iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Gaia Madservice vækstede med 100 % uge til uge

Andreas Broch omlagde for nogle år siden sin kost til at være plantebaseret. Han arbejdede som personlig træner, og en del af det er den såkaldte ’meal prep’, hvor man forbereder mad til et par dage ad gangen. Maden begyndte han at tilbyde til sine klienter, og sådan opstod Gaia Madservice i 2019. På et tidspunkt tog Andreas kontakt til Asger Emborg, som også har en vegansk livsstil. Asger ville gerne være med til at udvikle nye opskrifter, og de to flyttede fra det lille køkken i Uldum til et industrikøkken i Vejle.

Til at starte med leverede de to founders fra deres private biler, men hurtigt måtte Gaia Madservice alliere sig med en distributionspartner. I en periode vækstede de med 100 % uge til uge, men det var ikke alle forsøg på at få kunder, der gik lige godt:

”Det vi gjorde var, at vi købte et klapbord og så stillede vi os på gågaden i Horsens med et gasblus og noget mad vi havde taget med. Jeg ved ikke om det er noget jeg ville anbefale til andre folk. Vi gjorde det lige efter vi var startet i november-december, så det var ikke ligefrem de bedste forhold til at stå på gaden og sælge. Den ene gang endte det med at det hele blæste væk, og den anden gang kom vi til at sætte ild til det bord vi stod og solgte fra. Jeg tror, der kom et par kunder ud af det, så det var nok ikke det værste. Men vi gjorde egentlig alt hvad vi kunne for at få vores mad ud foran så mange folk som muligt” – Andreas Broch, Gaia Madservice

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæsterne Andreas Broch og Asger Emborg om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.