Astralis – Verdens bedste Counter Strike hold

Frederik Byskov - Astralis

Astralis er et af de mest succesfulde hold i computerspillet Counter Strike. Esport har været i stor vækst over en årrække, og de største turneringer tiltrækker tusindvis af tilskuere. Frederik Byskov var med til at etablere Astralis som en professionel virksomhed. En del af tilgangen til at hæve niveauet, var at kigge på erfaringer fra andre sportsgrene. Efter børsnoteringen af virksomheden i 2019, er Frederik gået i gang med andre virksomheder og projekter i Esports-miljøet.

Dette er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. 

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Annoncør på afsnittet er Lunar.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Mod stjernerne med 20 mio. kr. i præmiepenge

Frederik Byskov har spillet computer det meste af sin ungdom. Weekenderne blev brugt til turneringer i sportshaller rundt om i Danmark og forældrene slukkede engang i mellem strømmen, når Frederik skulle i seng. Som 18 årig begyndte han at spille poker i stedet, men interessen for miljøet omkring computerspil holdte ved. Efter et par vendepunkter i 2011 kom der for alvor gang i Esport i den vestlige verden, mens det i Asien har været udbredt længere.

I 2016 var Frederik med til at stifte Counter Strike holdet Astralis. Navnet betyder ’mod stjernerne’ og navnet blev købt af et etableret hold i Finland for en middag. Virksomheden fik investeringer fra Nikolaj Nyholm, Tommy Ahlers og Vækstfonden og det blev starten på et eventyr. Et enkelt år vandt Astralis 20 mio. kr. i præmiepenge. Investeringen blev også brugt til at ansætte medarbejdere, blandt andre en sportspsykolog og Kasper Hvidt som Performance Coach.

”Performer du på en af verdens største scener og du spiller om millioner i præmiepenge, så handler det ikke kun om at være god til dit spil, men også det mentale. Hvordan påvirker det dig, når så mange mennesker ser med. Der er fans der kigger og skriver til dig. Hvordan er det at håndtere alle de her penge, man lige pludselig vinder. Så mindset og sportspsykologien i det blev en rigtig stor faktor”. – Frederik Byskov, Astralis

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæst Frederik Byskov om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.