Custimy – Til kamp mod mastodonterne 

Gitte fra AllMatters

Kristoffer Fløjstrup Degn er CCO og co-founder i Custimy. De har udviklet en software der hjælper webshops med at indsamle data. Kristoffer stiftede Custimy sammen med gymnasiekammeraten Martin. Ideen opstod på en natklub i Madrid. Mindre end et år senere sagde de begge deres jobs op for at arbejde fuld tid på virksomheden uden løn. I dette afsnit af Iværksætterhistorier fortæller Kristoffer om at søge investering på baggrund af intet andet end et potentiale og hvordan ønsket om at gøre en forskel for små og mellemstore e-commerce virksomheder har drevet dem til at starte Custimy.  

Dette er Kristoffers iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.   

Produceret af Podtribe Media

 ________________________________________________________________________________________________________________

Episoden er bragt sammen med vores kunde Simply.com og Nemlig.com

Hvis du vil støtte vores lille medie kan du gøre det her på Patreon. 

Sund forretning igennem data

Custimy er en custom dataplatform. De har lavet en software der hjælper webshops med at indsamle data, analysere det og give et output, så virksomheder kan begynde at aktivere deres data. Custimy er målrettet små og mellemstore webshops og sikrer at de kan blive bedre til at anvende deres data og på den baggrund skabe en bedre forretning. Custimy går op i at kunden skal eje egen data. Ved at sikre at kunderne ejer egen data kan man få endnu mere ud af annoncering og være fremtidssikret mod opdateringer fra Google, Apple og andre omkringliggende parter.   

Fra ide på natklub til 20 ansatte  

Ideen til Custimy opstod på en natklub i Madrid i 2019 hvor Kristoffer og co-founder Martin besøgte en fælles ven. Et par måneder senere, i starten af 2020, arbejdede de videre med ideen. Kristoffer har en baggrund indenfor e-commerce og kendte til dataproblematikker. Han så potentialet i at kunne ændre marketing verdenen igennem den type dataform Custimy tilbyder. Da de stiftede virksomheden sagde både Kristoffer og co-founder Martin deres jobs op og arbejdede begge fuld tid et halvt år uden løn og kastede alle deres sparepenge i projektet. For at kunne bygge deres software søgte de funding alene på baggrund af virksomhedens potentiale. Det lykkedes og dermed kunne de også ansætte en medarbejder inhouse med teknisk formåen og hyre 30 fuldtidsudviklere i udlandet, som byggede produktet. Tiden i markedet var en vigtig faktor, så de valgte at investere i hurtig udvikling. Efter 7 måneder kom det første salg og idag har Custimy 30 kunder og 20 ansatte.   

Hjælp til de små webshops

Deres ønske med at stifte Custimy har været at gøre en forskel. De siger selv at ”Den lille dreng skal slå den store soldat”. Deres ønske er at små og mellemstore webshops skal kunne konkurrere mod store mastodonter, som er svære at slå da de nyder godt af stordriftsfordele i deres indkøb, eksklusivaftaler og stor teknisk knowhow inhouse. De små webshops har derfor ikke de samme muligheder som de store. Dette er en problematik Kristoffer kendte til fra sit tidligere job og som han med Custimy ønsker at komme til livs.

En venture rejse 

Custimy har valgt at gå venture vejen, hvor de sælger noget af virksomheden der gør at de kan investere yderligere. Der skal kapital ind, så virksomheden kan udvikles yderligere, der kan produktudvikles og det kan kommercialiseres. Det har været vigtigt for dem at bygge en skalerbar forretning. 95 % af deres definerede marked har et set-up der gør at de kan gøre brug af Custimys produkt. I snit anvendes der 21 timer i måneden på at identificere data hos en lille til mellemstor webshop. De 21 timer kan webshoppens ansatte anvende på at udvikle forretningen i stedet.   

Der er en masse gode ting i at have sådan en type af forretning som os og der er en masse fede historier. Og det er rigtig meget det som folk ser, men det er klart at vi står også tæt pakket og der er pres på og folk griber nogle bolde der ikke nødvendigvis er deres. Og det gør også at vi kommer til at træde hinanden over tæerne og at der er nogen der kommer til at svinge en albue der rammer en. Så selvfølgelig har der været masser af udfordringer. Og det er klart at mig og Martin har også været presset mange gange til at finde en løsning der ikke eksisterer. Og den må vi jo så skabe i sidste ende.   

Virksomheden er nu 1,5 år gammel. De kommende 20 måneder åbner de kontor udenfor Danmark. Her ser de investorerne som de bedste sparringspartnere fordi at de har gjort det tidligere. Det mål de har sat er højt og de drømmer stort og tror på at innovation skabes når man udfordres. 

Alt dette og meget mere taler vært Mark Anthony og gæst Kristoffer Fløjstrup Degn om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.