Faundit – Hittegods retur uden besvær

Casper Hofmann Larsen og Jonas Dybboe Wideking - Faundit

Founder Casper Hofmann Larsen og Co-founder og CTO Jonas Dybboe Wideking står bag Faundit,  en service der hjælper bortkomne genstande hjem til rette ejermand. Kunderne er hoteller, forlystelsesparker og biludlejere med flere. Der blive nemlig glemt rigtig mange ting, og ofte er det en pine for de ansatte at finde frem til, hvilken kunde der har glemt deres ting og sager. Virksomheden løser den pine og alle er glade. Coronapandemien lukkede dog markedet fra den ene dag til den anden, men teamet tog kampen op og er blevet styrket af krisen.

Dette er deres iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen.


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Episoden er bragt i samarbejde med internationaliseringsprogrammet Canute og to af deres partnere, Deloitte og Danske Bank 

Faundit udspringer af et par glemte briller

Casper Hofmann Larsen har læst en Master i Økonomi og Management og er kommet i gang med en god karriere i finansverdenen. Efter en ferie vender hans stedfar hjem til Danmark og opdager at han har glemt sine briller. Historien om kampen for at få brillerne tilbage, inspirerer Casper til at starte et sideprojekt ved siden af finansjobbet. Et sideprojekt, der med tiden bliver til Faundit.

Det tager for alvor fart, da Casper mødes med sin ven Jonas Dybboe Wideking på Smukfest i 2019. Jonas er udvikler og har arbejdet med udvikling af logistiksystemer i en del år. Det er lige præcis de kompetencer Casper har brug for. Faundit sørger nemlig for, at hoteller og andre virksomheder i industrien kan kontakte deres gæster, hvis gæsterne har glemt noget, for eksempel et par briller eller en iPad. Virksomheden sørger også for at bestille fragt og klare toldpapirerne.

Automatisering, Corona og Bootstrapping

Jonas kommer med i virksomheden, og som noget af det første, skrotter han koden i systemet og begynder forfra. Han gearer systemet til, at det kan skaleres og at så meget som muligt kan automatiseres. Casper siger sit trygge job op og begge går fuldtid i Faundit – uden løn.

Flere danske hoteller bliver kunder og udenlandske hoteller følger efter. I dag findes services i 10 lande, blandt andet USA og Sydafrika. Netop som teamet er på et Canute program i London, bliver verden for alvor ramt af Corona og nedlukning. Katastrofen rammer rejsebranchen nærmest over natten og kundegrundlaget for Faundit synes smuldret. Men som Casper siger:

”Jeg har en glasset er halvt fuldt-mentalitet, så nu har vi tid til at lave de ting vi er bagud på. Til at starte med troede vi jo, at lockdown kun ville vare tre ugers tid”. Jonas følger op: ”Jeg tror, at vi var meget naive. Vi tænkte, at det var uden for højsæsonen og det kunne vi godt klare. Til sommer bliver der åbnet lidt op og vores omsætning stiger igen”.

 

Fremtiden ser lys ud

Selvom rejsebranchen fortsat er ramt hårdt, ser Casper og Jonas lyst på tingene. Ved hjælp af en Innobooster og et Coronalån fra Vækstfonden holder de skindet på næsen og har udvidet deres service. Samtidig er deres fragtvolumen også blevet interessant for de kurerer de benytter, og der er et par vigtige partnerskaber i sigte. Senest har de udviklet en service, hvor gæster også kan efterlyse ejendele i eksempelvis Legoland.

Målet er at blive markedsledende globalt på deres nichemarked og Faundit er en service, der forbedrer oplevelsen hele vejen gennem processen.

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæsterne Casper Hofmann Larsen og Jonas Dybboe Wideking om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.