LastObject – Slut med brug-og-smid-væk

LastObject - Isabel Aagaard

Isabel Aagaard er på en mission for at udrydde engangsting som vatpinde, vatrondeller og lommetørklæder. Derfor designer hun, hendes bror Nicolas Aagaard og resten af teamet genanvendelige hygiejneartikler. Ønsket er at spare klimaet ved at genbruge mere. Første produkt blev finansieret af en kampagne på Kickstarter, og det har siden været en strategi for virksomheden. LastObject bootstrapper fortsat og er 100 % ejet af founders.

Det her er hendes iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen.


Produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør hedder e-Boks Express, som du kan prøve gratis her. En online selvbetjeningsportal, hvor du kan sende dokumenter til dine kunder eller klienters e-Boks direkte fra din egen pc eller tablet.
Episoden er en del af vores Green Growth serie. 

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

40.000 e-mails indsamlet inden lancering

Isabel Aagaard er ud af en iværksætterfamilie, og hun har altid set sig selv, som en der skulle noget andet en lønmodtagerlivet. Forældrene står bag det succesrige smykkebrand Troldekugler og derved har Isabel ikke designet fra fremmede. Det blev dog ikke smykker hun skulle designe og i kraft af sin uddannelse som co-designer, var Isabel klar til at gå ind i processer og forbedre produkter.

Sammen med sin bror Nicolas Aagaard, begyndte Isabel at undersøge, hvordan man kunne erstatte engangsprodukter med et mere bæredygtigt alternativ. Den første ting de tog fat i, var vatpinden. Hver dag produceres 1,5 mio. vatpinde på verdensplan og det forbrug ville Isabel gerne gøre noget ved. Løsningen blev LastSwab, en vatpind med blød plastik i stedet for vat. Inden virksomhedens Kickstarter kampagne gik live, undersøgte de markedet og man kunne skrive sig op med e-mail. Da de havde samlet 40.000 underskrifter sammen, var de klar til at trykke på den store knap.

LastObject sælger til USA, Frankrig, Taiwan og mange flere 

På Kickstarter lykkedes det at samle 4,7 mio. kr. ind til produktionen af LastSwab og nu skulle der leveres. Som mange andre, blev produktionen dog forsinket. Det har senere ført til, at meget af produktionen er hjemtaget til Danmark og sortimentet er vokset. Nu kan man også købe bæredygtige alternativer til vatrondeller og lommetørklæder hos LastObject. Isabel fortæller, at der yderligere arbejdes på 10 forskellige designs.

LastObject er allerede meget langt med internationaliseringen i kraft af deres brug af Kickstarter. Faktisk kommer 80 % af omsætningen fra USA, men der er også interesse fra mange andre lande. Isabel håber, at LastObject vil være at finde i de store supermarkeder om 5 år.

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæst Isabel Aagaard om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.