Legaldesk – Lettere adgang til juridiske services

Gitte fra AllMatters

Simon Eklund er co-founder i Legaldesk. De anvender teknologi til at levere automatiserede juridiske ydelser. Målet er at gøre dem tilgængelige for små og mellemstore virksomheder og private. I dette afsnit af Iværksætterhistorier fortæller Simon om springet fra advokat i et velrenommeret advokatfirma til at blive iværksætter. Han fortæller om en baggrund som ambulanceredder i USA, en advokat- og MBA uddannelse og om at gå fra et driftsoverskud på 5 kr. den første måned til i dag at have 25 medarbejdere.  

Dette er Simons iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.


Produceret af Podtribe Media

Episoden er bragt sammen med vores kunde Pleo og Nemlig.com 

Hvis du vil støtte vores lille medie kan du gøre det her på Patreon. 

Jura og teknologi

Legaldesk bruger teknologi til at gøre juridiske services tilgængelige og overskuelige i små og mellemstore firmaer og i private familier. Det er en online service med 40-50 forskellige services som eksempelvis virksomhedsstiftelse, ansættelseskontrakter og ægtepagter. Set-uppet fungerer som en webshop. På baggrund af data bliver der genereret et juridisk dokument med det samme, hvilket er bekvemt og hurtigt for brugeren. Ideen til Legaldesk kom netop da den traditionelle advokatmodel er langsom og man som kunde betaler en høj pris. Advokater er dog stadig at foretrække hvis der findes en tvist i sagerne, påpeger Simon. Legaldesk er et billigt og bekvemt alternativ i sager uden tvister. Målet med Legaldesk har været at give en lettere adgang til juridiske services til en skarp pris. 

Driftsoverskud på 5 kr. 

Simon og co-founder Anders har begge en baggrund som advokater indenfor de store advokatfirmaer. Anders og Simon komplimenterer hinanden godt da Anders er glad for tech og Simon er glad for det strategiske. De oplevede begge at familier og venner spurgte ind til simple advokatopgaver. På den baggrund voksede ideen til Legaldesk. De fandt en eksisterende platform som solgte bilbatterier og lavede ændringer så den blev tilpasset til juridiske services. De byggede systemet i weekenden og om aftenen imens de passede deres dagjobs som advokater. Anders blev udstationeret til Alicante og Simon var på vej til udlandet for at tage en MBA. På trods af at de begge var på vej til udlandet stiftede de Legaldesk i 2016. En af deres første kunder var Simons mor. Senere kom flere kunder til. De kom ud med et driftsoverskud den første måned på 5 kr.

Fra advokat til iværksætter

Det lå ikke umiddelbart i kortene at Simon skulle blive iværksætter. Han har været ambulanceredder i Los Angeles. Senere da han kom hjem til Danmark læste han jura, arbejdede i et stort advokathus og stoppede senere og tog en MBA. Alligevel har han taget det med fra sin baggrund at han ikke er bange for at skifte retning og derfor heller ikke bange for at springe ud som iværksætter.

Jeg vil lyve hvis jeg sagde at jeg ikke har haft søvnløse nætter. Man skal ikke have tvivl nok til at få mavesår, men man skal have tvivl nok til hele tiden at være kritisk overfor eget produkt og egen strategi.

Legaldesk er en bootstrapped virksomhed, men har siden fået en funding på omkring 6 mio. Det juridiske marked omsætter for 1 mia. euro om året i norden og vokser med lige over 4 % årligt. Det er derfor et marked med stort potentiale. Set-uppet i Legaldesk er meget skalerbart når der arbejdes med tech uden juridiske tvister. De har eksisteret i 5 år og er i dag 25 medarbejdere.  De har lige lanceret i Sverige for få måneder siden, så fremtiden byder på ekspansion af virksomheden. Målet er at blive en dominerende nordisk spiller. Det stiller store krav i forhold til at alle lande har forskellige love. Deres ansatte er derfor også nationale jurister. Derudover videreudvikler Legaldesk konstant tech dybden af deres produkt, så de i fremtiden kan stå endnu skarpere.

Alt dette og meget mere taler vært Mark Anthony og gæst Simon Eklund om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.