Resights – Break even på blot 100 dage

Lars Horsbøl Sørensen er co-founder og CEO i Resights

Lars Horsbøl Sørensen er co-founder og CEO i Resights. De har skabt en dataplatform fokuseret på ejendomsbranchen hvor de samler og strukturerer data for ejendomme, virksomheder og personer i Danmark. I dette afsnit af Iværksætterhistorier fortæller Lars om hvordan de gik i markedet med det han selv betegner som et dårligt produkt. På trods af dette gik de break even på kun 100 dage. Lars fortæller desuden om at de måtte flytte til Serbien for at få udviklet deres produkt, da alle danske udviklere ville holde sommerferie. Endeligt deler han hvordan Resights er blevet en succes ved at have kunden i fokus.

Dette er Lars iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. 


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Mere datadrevet marked

Lars mener at er der brug for til at effektivisere de arbejdsmetoder investeringsfolk, långivere og ejendomsmæglere gør brug af i dag. Dette er grunden til at han har stiftet dataplatformen Resights. Han håber at det på sigt kan gøre branchen mere datadrevet, da et effektivt og transparent marked er gavnligt for alle.   

Virksomheden blev stiftet på baggrund af omfattende research i forbindelse med et kandidat studie. I januar 2020 begyndte Lars og co-founder Mikkel på at researche og et halvt år senere besluttede de sig for at etablere en virksomhed. De startede 2 fuldtidsansatte i virksomheden blot 4 dage efter at de havde forsvaret deres kandidatafhandling. De 2 founders studerede i Spanien og i stedet for at skrive et akademisk speciale kunne man skrive en business plan. Kandidaten kickstartede projektet og med en corona pandemi og dertilhørende udgangsforbud havde Lars og Mikkel 53 dage indelukket i en lejlighed med fuld fokus på virksomhedsresearch.

Fra Spanien til Serbien

De var fra start afklaret om at de ville arbejde indenfor ejendomsbranchen. De analyserede 120 start-ups i udlandet og hvad der generelt foregik i branchen. Her lykkedes det dem at identificere 3 muligheder i markedet, men de endte med at vælge deres virksomheds fokus ud fra hvad der var muligt med deres kapital. De lagde 300.000 kr. i egen investering og ville ansætte 2 udviklere. Det viste sig dog ikke at være så nemt som først antaget. Da det var juni måned og sommerferien stod for døren var der ingen danske udviklere der havde tid til at arbejde på projektet. Lars og Mikkel tyede til handlekraft og flyttede til Serbien for at få billige udviklere der ikke behøvede at holde sommerferie. Da produktet var klart flyttede Lars til Danmark for at kunne tage møder med potentielle kunder. 

Launch af dårligt produkt

Efter 2 måneder i Serbien med arbejde i døgndrift havde de en first version. Lars betegner selv produktet de gik i markedet med som et dårligt produkt. Det var dog et bevidst valg da han hellere vil have produktet 80 % klart og få feedback fra brugerne, så det kunne blive tilpasset deres specifikke behov.  De første 3 uger havde Lars 20 kundemøder om ugen, men ingen købte ind på produktet:  

”Folk var exited og syntes at det lød mega fedt. Men der var ikke nogen der købte noget og det var super frustrerende. Jeg kunne slet ikke have det og blev nød til at ringe til min far, der har været sælger hele sit liv og sige at: De sidder og siger at det er mega fedt og at de gerne vil have det, men der er ikke nogle der køber noget – altså kom nu. Hvornår sker der noget?”   

 Der gik 2 timer fra det opkald til han fik den første mail ind med en kunde. Den næste morgen fulgte endnu en kunde.  I dag har de flere 100 kunder, som alle kommer med løbende feedback på det etablerede produkt. I det hel taget er det gået stærkt for Resights. Indenfor 100 dage havde de bygget et produkt og fået de første kunder på. Det lykkedes dem endda at gå i break even indenfor de første 100 dage. Dette skyldes at de sælger årsabonnement og dermed får pengene 12 måneder up front.

Eksekvering indenfor 24 timer

Resights virksomheds DNA er at sætte kunden i fokus. De tilstræber derfor hurtig eksekvering og at involvere kunden i produktet. Derfor prøver de at lave alle små eksekveringer i løbet af 24 timer, hvilket er enorm hurtig reaktionstid for markedet. De har desuden en livechat funktion fra 9-22 hvor de svarer indenfor 5 minutter. I dag er de 20 medarbejdere i virksomheden og har 5 åbne stillinger, som de søger de rigtige kandidater til.

Virksomheden har store forventninger til fremtiden. Ud over at rekruttere de rette kandidater sidder de i dag med strategiske overvejelser for hvordan de skal vækste i fremtiden – om det skal være international ekspansion eller om det skal være andre ventures indenfor deres felt hvor de kan anvende den datainfrastruktur de har skabt.

Alt dette og meget mere taler vært Mark Anthony og gæst Lars Horsbøl Sørensen om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.