Spring Copenhagen – Vandt Vejen til Seier og vækstede enormt

Peter Sørensen og Claus Nielsen - Spring Copenhagen

Spring Copenhagen har taget glemte designklassikere op i en ny fortolkning. Virksomheden er startet af Peter Sørensen og Claus Nielsen, som har været partnere i flere projekter. Regnskabsåret 2020 blev med afstand det bedste for virksomheden og nu er fokus på at vækste videre. Spring Copenhagen er kendt fra programmet Vejen til Seier på TV 2, hvor Lars Seier investerede 6 mio. kr. i Claus og Peters drøm. I podcasten fortæller Peter levende om, hvordan han kom frem til, at hans levevej skulle være gedigent design til moderne hjem.

Det her er hans iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Spring Copenhagen udspringer af en tukan og en pingvin

Peter Sørensen har prøvet lidt af hvert i sin karriere. I sin ungdom solgte han løbetøj, var til Jægerkorpsets optagelseskursus og blev uddannet politibetjent. Ved hjælp af et par kviklån fik han råd til udbetalingen på en lejlighed som blev sat i stand og solgt igen. Tricket gentog han 10 gange om til finanskrisen, og nåede ud af markedet med gevinsten og skindet på næsen. Pengene blev reinvesteret i en chokoladefabrik og eventyret fortsatte til Vestafrika, hvor Peter blev snydt af en kompagnon.

Ideen til Spring Copenhagen opstod af det salt- og pebersæt, som Peter og hans kone havde stående på spisebordet. Designet var en tukan til peber og en pingvin til salt, og Peter undersøgte hvor designet stammede fra. Efter en kort research fandt Spring Copenhagen frem til rettighedshaveren, sønnen af designeren. Med en underskrevet royaltyaftale kunne Peter og Claus Nielsen gå i gang med at producere designet på ny.

Vejen til Seier gav ro i maven  

Salget kom godt fra start og Spring Copenhagen fik Bahne, Illums Bolighus med flere som kunder. I sommeren melder Peter virksomheden til tv-konkurrencen Vejen til Seier, en blanding mellem Løvens Hule og The Apprentice. Udbyttet i serien er en investering fra programmets dommer, Lars Seier. Vil du høre Lars Seiers og Saxo Banks historie, kan du klikke her.

Spring Copenhagen vandt konkurrencen og fik en investering på 6 mio. kr. Pengene gav en ro i maven for Peter og Claus, der nu kunne sænke skuldrene en anelse. De investerede i det første kontor til Spring Copenhagen og organisationen fik også vokseværk. Regnskabet for 2020 viste en omsætning på 38,2 mio. kr. og bundlinjen voksede med 1.142 % fra året før.

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæst Peter Sørensen om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.