WallPipe – Alt at vinde i Løvens Hule

Lisbeth Grove Mikkelsen - WallPipe

Lisbeth Grove Mikkelsen har grundlagt virksomheden WallPipe, der var med i Løvens Hule i 2020 med lamper skabt af genbrugte vandrør. Her blev løven Christian Arnstedt forelsket i produktet og Lisbeth gik derfra med en investering, der reddede WallPipe. I dag er sortimentet vokset til flere slags interiør. Virksomheden er vokset fra køkkenet i hjemmet til 250 kvm og 12 ansatte. Næste store milepæl er Verdensudstillingen i Dubai i 2021. Bæredygtighed er et bærende element og der arbejdes med de 17 verdensmål fra FN, både i produktion og i rekruttering.

Det her er hendes iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.

Artiklen er skrevet af Niklas Vinther Jakobsen


Produceret af Podtribe media.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

WallPipe begyndte i køkkenværkstedet 

Lisbeth Grove Mikkelsen er lidt ud af en iværksætterfamilie. Moderen er selvstændig, og Lisbeths fætter er en af de bærende kræfter i Faundit, som vi talte med fornyelig. Som ung havde Lisbeth svært ved at finde den rette hylde, men da hun ved lidt af et tilfælde søgte ind på Serviceøkonom med Sport og Event Management, havde hun valgt rigtigt. Hun læste videre på Aarhus Erhvervsakademi, en bachelor i Innovation og Entrepreneurship.

Her var en del af undervisningen at udvikle et projekt efter modellen 6/5/5: seks gruppemedlemmer, 500 kr. og 5 dage til at få pengene til at yngle. Lisbeths og hendes gruppe gik i gang med at sælge en lampe af vandrør, hun havde udviklet til sig selv:

”Min søn havde beklaget sig over, at han ikke kunne se, hvad vi skulle have til aftensmad. Jeg var lige flyttet i det hus, og var stadig på SU, så jeg havde ikke råd til bare at gå ud og købe lamper. Når jeg skal have interiør i mit hjem, så må det gerne være bæredygtigt, noget æstetik og historie… Så jeg finder udenfor nogle gamle vandrør, man kan jo lave alt af vandrør. Det er ikke fordi jeg har opfundet den dybe tallerken. Jeg får lavet to lamper og hænger den ene op i køkkenet. Drengen er glad og den anden lægger jeg ind i skabet.” – Lisbeth Grove Mikkelsen, founder af WallPipe

Fik Lisbeth ikke en investering i Løvens Hule, ville det være slut med virksomheden 

Efter konkurrencen på studiet var Lisbeth og to fra gruppen klar til at grundlægge WallPipe. De to andre faldt dog fra, og nu var Lisbeth alene med virksomheden. Under DM i Entrepreneurship på Børsen i København, vandt WallPipe ikke en præmie, men blev til gengæld opdaget af en caster fra Løvens Hule. Efter en længere castingproces var hun klar til optagelse, og på dagen var især Christian Arnstedt interesseret i WallPipe.

Strategien var, at præsentere en lav værdiansættelse kombineret med få procenter og håbe på, at en af Løverne ville lægge flere penge for en meget større andel. Den taktik virkede, og Lisbeth solgte 45 % for 300.000 kr. Nu var finansieringen til at gå fuld tid i WallPipe efter studiet på plads, samtidig med at Lisbeth kunne udvide forretningen. Bæredygtighed er en del af DNA’en i WallPipe, også når det gælder rekruttering. Derfor har virksomheden et samarbejde med Randers Kommune for at ansætte mennesker i flexjob.

Alt det, og meget mere, taler vært Mette Bloch og gæst Lisbeth Grove Mikkelsen om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.