Capdesk – Tog de unoterede aktier fra regneark til aktieplatform

Capdesk - Christian Gabriel

Christian Gabriel startede som grafiker, men endte med at stifte Capdesk, et fintech startup i den finansielle verden. Det lyder umiddelbart ikke som et ‘match made in heaven’, men det var det. Christian havde nemlig arbejdet med både venture fonde, unoterede aktier, crowdfunding og equity funding, fra han var helt ung. Hans erfaring, kombineret med sammensætningen af det rette team og co-founders, gjorde at forudsætningerne for succes var til stede. Interessen for den finansielle verden kom, da han efter at have været med til at lave pitching events, blev headhuntet til at blive country manager for Fundedbyme. Hør hele Christians rejse med Capdesk fra idé til Europas fortrukne platform for unoterede aktier.


 Denne episode er produceret af Podtribe media i samarbejde med Canute og deres partnere Danske Bank og Deloitte.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Krisehåndtering og masser af crowdfunding

Christian fortæller i dette afsnit om sin rejse fra grafiker til stifter af fintech virksomheden Capdesk. I hans rejse fortæller han bl.a. om at blive headhuntet af Fundedbyme. Hans ilddåb blev foran 300 inviterede og de første spørgsmål i spørgerunden var fra advokater, som ikke mente at virksomheden var lovlig i Danmark. En hård start for Christian, som også husker tilbage på en episode i 2013, hvor han i lufthavnen ser på live-tv, at en politiker erklærer virksomheden lukket. Dette sker lige inden Christian boarder sit fly og skal en uge på ferie … uden wifi.

Under Christians rejse er han bl.a. med til at stifte Ideasbyyou, Crowd15 og Heartreacher. De har alle en ting til fælles. De omhandler crowdfunding og muligheden for at gøre drømme til virkelighed. Christian hjælper bl.a. med at indsamle penge til BK Frem, crowdfunde hval ‘tracking’ og hjemme sædtest kit.

Capdesk var born global

Apropos at udleve sine drømme, så drømte Christian altid om at starte en virksomhed i den finansielle branche. Så da han hørte at unoterede aktier blot blev indsat i regneark, så fik Christian idéen til Capdesk. Et par vakse co-founders og investeringer senere, så havde Christian og teamet fået Capdesk op og køre. Virksomheden var born global fra starten af og har i dag kontor i både London og København. Christian har kæmpet hårdt, for at lykkes i den skræmmende storby. Hør mere i teaseren nedenfor.

Vil du læse eller høre flere historier fra vores serie “globale ambitioner”, så prøv tjek disse her ud:
TrainAway – Fitnesskoncept Born Global
Canute – Skaleringprogram for danske iværksættere med globale ambitioner
Lift – Fra 5 årig toiletpasser til international SaaS virksomhed