Lift Relations – Fra 5-årig toiletpasser til international SaaS virksomhed

Dan Hestbaek - Lift

Dan Hestbaek er co-founder af virksomheden Lift Relations, som han stiftede i 2015 med Claus Gilbert Clausen. Interessen for iværksætteri og at tjene sine egne penge kom dog langt tidligere. Allerede som 5-årig listede Dan sig ind som pausevikar for en lokal toiletpasser i Tyrkiet og senere solgte han som 13-årig naboernes brugte ting på banegården. Dan har udover Lift Relations også stiftet virksomhederne Marketing First Forum og Hestbæk Consult. Hør hele historien fra nysgerrig 5-årig til den internationale skalering af Lift Relations i samarbejde med Canute.


Denne episode er produceret af Podtribe media i samarbejde med Canute og deres partnere Danske Bank og Deloitte.

Toiletpasser i Tyrkiet og genbrugssælger på banegården

Dan havde ganske tidligt i sit liv en lyst til at skabe noget og tjene sine egne penge. Dette kom første gang til udtryk, da han som 5-årig så, hvordan en lokal toiletpasser fik penge fra gæsterne, som brugte faciliteterne. Dette virkede for Dan som en fremragende forretning, så da hun holdte pause, så hoppede den håbefulde unge mand op på hendes stol og pludselig begyndte gæsterne at give dobbelt så mange penge. Dan forlod Tyrkiet med en ekstra slat lommepenge og et kært minde. Allerede som 13-årig var Dan igen på udkig efter en smart måde, at tjene lidt ekstra penge på. Derfor tog han og en kammerat rundt i nabolaget og indsamlede ting, som naboerne ville smide ud. De tog derefter tingene med ned på banegården og solgte dem for små beløb. Så var vejen banet for Dan og hans liv som iværksætter.

Kinesiske DVD’er til ‘The Times’ og risikokalkulation

Dan forsatte med at være nytænkende og det førte til at han solgte DVD’er, som han havde købt i Kina videre til store kunder, som bl.a. The Times. Idéen var at kunderne skulle ligge indhold på disken, som der på daværende tidspunkt var for tungt til at ligge på nettet. Derefter kunne de sende disse DVD’er til deres kunder og tilpasse dem til deres lokalområde. Dan stiftede også et kontorfællesskab, som gjorde at han fik dækket sine egne kontorudgifter og på denne måde fik han også et stort og brugbart netværk. Efter at have stiftet både Hestbæk Consult og Marketing First Forum, så stiftede Dan i 2015 Lift Relations sammen med Claus. De ville lave risikokalkulationer for deres kunder. Lift Relations har ikke deres hovedmarked i Danmark, men derimod i USA. For at skabe et international brand til at starte med, så allierede de sig med Canute, som du kan høre mere om i teaseren nedenfor.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30
GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator 
Les Deux – Sure fodboldfans, lange ørkenløb og god energi