Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30

Jack - Aryze

Aryze har store planer. De vil bygge et nyt finansielt økosystem. De har allerede hentet over 10 millioner kroner i investeringer og vil nu ud og hente 15 millioner dollars. Bag Aryze står Jack Nikogosian og hans medstiftere Morten Nielsen. Jack, som også er kendt som “Bitcoin Jack”, købte sine første Bitcoins i 2013 og skabte et kæmpe kryptovaluta netværk på Facebook. Jack fortæller sin historie og giver bl.a. gode råd om advisory boards, kryptovaluta og hvordan man bygger et stærkt netværk.


 Denne episode er annonceret af Labfresh – Verdens smarteste bomuld er dansk. Få 10% rabat med Iværksætterhistorier.

Bitcoin Jack

Det var længe før stiftelsen af Aryze, at Jack Nikogosian fik interesse for kryptovaluta og digitale betalingsløsninger. Han købte nemlig allerede i 2013 sine første 2 Bitcoins. Han ville dog gerne have flere, men det var ikke nemt, når økonomien ikke var til det. Jack besluttede derfor at oprette en “DBA med bitcoin betaling” på Facebook. Successen var meget begrænset, men steg eksplosivt da Jack ændrede gruppens fokus til et forum, hvor medlemmerne kunne diskutere kryptovaluta. Det var der igennem at Jack fik sit kælenavn “Bitcoin Jack”. Denne erfaring samt hans interesse for at tage til netværksmøder var også grunden til at han landede et job hos Coinify, hvor han blev blev ‘Head of Innovation’. Dette gik perfekt i spænd med Jacks uddannelse, da han efter sin markedsføringsøkonom besluttede sig for at læse innovation og entreprenørskab.

Aryze kunne pludselig føre idéer ud i livet

Jack nød sit job hos Coinify, men opdagede at flere af hans tiltag blev besværliggjort, da mange forbrugere ikke kunne bruge en kryptovaluta betalingsløsning på en simpel måde, da de fleste først skulle bruge tid på at erhverve sig kryptovaluta og når den så blev betalt, så skulle modtageren også omdanne kryptovalutaen til kroner. Jack mente at han kunne gøre det bedre og mere simpelt. Derfor slog han sig sammen med Morten Nielsen og begyndte at stifte Aryze, som vil lave digitale kontanter af vores “almene” valuta, som vi kender den. De vil lave eKroner, eDollars etc.

Aryze vil ikke leve af udlån. De vil sikre sig at kundernes penge er sikrede 1-til-1. De vil gøre det mere tilgængeligt for forbrugere uden mange midler at lave overførsler og de vil hjælpe verdens NGO’er. Hør mere i teaseren nedenfor.

Til at hjælpe med at nå dette mål, så fik Aryze en investering på over 10 millioner danske kroner ved at bruge et Token system. Investeringen blev besværliggjort af “The great crypto crash”, men troen på projektet var stor blandt investorerne. Dette er også grunden til, at Aryze er selvsikre i deres nuværende jagt på investeringer for 15 millioner dollars, for at realisere deres koncept.

Netværk og advisory boards

Jack kunne ikke være nået hertil alene. Han har samlet en stærkt team og han ligger stor vægt på at dette skyldes hans lyst til at tage ud og netværke. Her mødte han bl.a. co-founder Morten. Et af Jacks gode råd til fintech startups er at betale for at få adgang til Copenhagen Fintech Lab. Her kan noget så simpelt, som en tur i kantinen, føre til en værdifuld kontakt. Jack giver også gode råd omkring Advisory Boards og honorering af disse. Man skal ikke være bange for at tage kontakt til personer, som kan virke uopnåelige og der er mange løsninger på honorering, hvor man ikke betale store summer, medmindre ens koncept lykkes. Dette kan f.eks. foregå med tokens betalinger. Før eller senere, så vil man med stigende succes som iværksætter opdage, at man vil blive kontaktet mere end man selv kontakter andre.

Succes er noget, som Jack Nikogosian har mærket meget til det seneste år. Her er han nemlig både kommet på Forbes 30 under 30 liste for europæere og Berlingskes top 100 talentliste.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

REC Watches – Forvandler ikonisk skrot til ure
Copenhagen Optimization – Lufthavnsnørder får 26 millioner i investeringer
Ageras – Rico Andersen har ingen plan b