GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator

Victor Folmann - Gamerzclass

GamerzClass var andet iværksætterforsøg for de to unge iværksættere Victor Folmann og Rasmus Holmgaard. De havde, desværre uden succes, forsøgt at skabe en ‘Tinder for mad’. Derefter tog Victor til USA for at søge inspiration i hans onkels virksomhed. Han gik fra praktikant til ‘Director of eCommerce”, inden at han og Rasmus fik idéen til GamerzClass.

Gamerzclass er en platform, hvor håbefulde esport spillere kan forbedre sig via bl.a. online kurser fra deres idoler. Victor fortæller historien om GamerzClass, copyright problemer og at deltage i en amerikansk accelerator under Corona krisen.


Denne episode er annonceret af Labfresh – Verdens smarteste bomuld er dansk. Få 10% rabat med Iværksætterhistorier.

Fra fodboldspiller til iværksætter

Victor har altid haft en interesse for iværksætteri, men han har også samtidig haft en masse energi og derfor sendte hans forældre ham til fodbold som 5-årig. Det viste sig at være en god idé, for Victor fik en deltidskontrakt i B93 og begyndte at tjene penge på sin hobby. Talentet nåede dog ikke samme højder for Victor, som det bl.a. gjorde for hans tidligere holdkammerat Mathias Zanka, som i dag spiller på det danske landshold. Victor måtte derfor sadle om. Han havde altid været kendt som fodboldspilleren Victor. Nu skulle han ændre sin identitet og finde andre ting, som han var god til.

Hvad er jeg ellers god til?

Victor havde oplevet at han havde evner indenfor både markedsføring og salg. Han påbegyndte derfor en bachelorgrad med fokus på netop disse emner. Under uddannelsen kom han i praktik i hans onkels virksomhed i USA, hvor han udviklede sig enormt meget og endte med at blive ‘director of eCommerce’. Efter et par år i det store udland, så skulle Victor arbejde på virksomhedens europæiske marked. Det gjorde han fra et lille kontor i Danmark, hvor Rasmus lejede sig ind. Der sad de to venner så og arbejdede på forskellige projekter. Victor blev dog mere og mere interesseret og involveret i Rasmus’ projekt “Foodbook”, som var en form for ‘tinder for mad’. Problemet var bare at deres fokus var på folk der spiste alene og derfor blev det aldrig nogen succes. Det var dog ikke sidste gang, at de skulle lave forretning sammen. De fik nemlig sammen idéen til GamerzClass og Victor stoppede derfor med at arbejde for sin onkels virksomhed.

Starten med GamerzClass gik ikke som planlagt

De to co-founders og venner havde begge en interesse i esport og Victor havde selv spillet på et pænt niveau. Han manglede dog hjælp til at udvikle sig, som han var vant til fra fodboldens verden. De lavede derfor en online platform, hvor håbefulde esport spillere kunne købe kurser fra deres professionelle idoler. De havde efter mange afsendte beskeder held med at få “Froggen” og “Pimp” til at lave kurser for dem. Kurser som de fik optaget og klargjort. De manglede blot at trykke udgiv, da der tikkede en mail ind. Se mere i teaseren nedenfor.

Krisen blev afværget, men det blev en dyr lærestreg for Victor og Rasmus, som også havde fået tilslutning af Oliver. De havde alle smidt penge i projektet, men de skulle nu bruge penge ude fra.

Amerikansk accelerator under Corona krisen

GamerzClass fik deres første investeringsrunde i hus og begyndte at optage flere kurser med kendte esport spillere fra rundt omkring i verdenen. Problemet var, at de mange gange var nødsaget til at flyve stjernerne til København og det var en dyr fornøjelse. Victor og hans medstiftere begyndte derfor at tænke på USA som en mulig lokation for optagelser. De ville forsøge at deltage i accelerator programmet “500 Startups”. Efter en længere ansøgningsprocess, så fik de at vide at en e-mail er ensbetydende med et afslag og et telefonopkald er en optagelse. Så da der midt om natten kom en mail ind, så er det til en stor skuffelse … indtil de åbner den og ser, at amerikanerne ikke har kunne kontakte GamerzClass med den gode nyhed om optagelse.

Trump tvinger GamerzClass retur til Danmark

Holdet bag GamerzClass, som nu er vokset til 5, tog derfor til San Francisco og knoklede på livet løs og fik værdifuld sparring lige indtil at Corona virusen ramte. Den tvang dem i første omgang til at leje et lille 2-værelses hus, for at kunne arbejde videre, da 500 Startups kontoret lukkede. De var splittede om de skal tage hjem eller blive, men en dag så tog Donald Trump beslutningen for dem.

Onsdag aften sidder vi og ser TV og så siger Trump, at der ikke er flere fly der kommer ind i landet fra fredag. Vi har billetter hjem om en måned og vi tænker: “Fuck, hvad gør vi?” – Victor Folmann, GamerzClass

De ringede derfor til SAS, men de kunne ikke ombooke deres billetter, da alt var udsolgt. Det tog dem utallige forsøg og ordrebekræftelser, før at de alle fik en plads på et fly hjem.

Derfor sidder Victor, hans medstiftere og medarbejder hjemme i Danmark og er ved at forsøge at lukke en investeringsrunde i en tid, hvor investeringer ikke just sidder på træerne.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

REC Watches – Forvandler ikonisk skrot til ure
Copenhagen Optimization – Lufthavnsnørder får 26 millioner i investeringer
Ageras – Rico Andersen har ingen plan b