Indieframe – Skaffede 4 millioner på en idé

Indieframe – Skaffede 4 millioner på en idé
25% rabat med "IVHPODCAST"

Indieframe stifterne Lars Brask Frederiksen og Cecilia Valsted har kendt hinanden i 30 år. De er naboer, deres børn leger sammen og de deler en fælles elbil. I de sidste 15 år har de lavet dokumentarfilm sammen.

I filmbranchen kører det med 180 kilometer i timen og med kun 100 meter skinner foran, er der en konstant jagt på funding. Derfor har Lars og Cecilia også været vant til, at der ikke har været nogle penge og at projekterne krævede investorer for at blive en realitet. Men de har begge altid nydt at “sidde i førerhuset” og altid vidst, at de har skulle lave noget større sammen.

Det handler om at gå til kanten
– Lars Brask Fredriksen

Derfor begyndte de at købe sig fri fra deres arbejde en dag om ugen for at arbejde på deres projekter. Og det er nemlig, projekter. I flertal. Ikke mindre end 16 forskellige idéer havde de på tegnebrættet, da de besluttede sig for at gå all-in på IndieFrame.

IndieFrame er en platform for co-creation der bringer folket tættere på redaktionerne og journalisterne tættere på virkeligheden. På platformen kan alle lige fra amatører til professionelle dele råt ubehandlet indhold lige fra billeder til video og i fremtiden livestreaming. Det kan så sælges på platformen til videre journalistisk behandling. Sælgerne får altid 80% af prisen, som de i øvrigt selv bestemmer.

Indieframe på jagt efter penge

Lars og Cecilia vidste ikke, hvordan man lavede en startup, men de var bevidste om, at det, de lavede, skulle være stort. Derfor skulle der også penge til. De rejste til konferencer og events lige fra Fyn til San Francisco for at møde investorer. De deltog også i SCALE it-programmet ved Innovation Center Denmark i Silicon Valley, som lærte dem en masse og gav et godt netværk og indsigt til det amerikanske marked. Jagten på pengene fortsatte og de endte også med at få en investering på i alt 4 millioner kroner fra Syddansk Innovation og en privat investor. Senere fulgte investeringen fra Christian Stadil i Løvens Hule. Forholdet med Christian fortæller de mere om i episoden og vigtigheden af et godt personligt forhold til ens investorer.

Ingen af dem havde lavet en startup før, så de startede derfor med at læse “LEAN Startup” bogen af Eric Rise og blot efter to måneder fik de et produkt på markedet. Programmørerne havde de fundet i Rumænien. Derfor var det også her, at de valgte at gå i luften og kort efter var der udgivet 65 artikler om IndieFrame og 4 dage efter sad de til møde med en avis med 10 millioner læsere. Den overvældende interesse, krævede også de måtte lukke ned igen, for at forfine produktet og senere lancere igen.

I dag har de omtrent 8 ansatte og 70.000 brugere fra 146 lande. Og det er efter blot at have lanceret i Rumænien og Danmark – men de har mange planer for, hvad der skal ske i fremtiden. IndieFrame er nemlig ikke skabt for Danmark eller Rumænien, men for verden. Hør alt dette og meget mere i denne episode!

[jetpack-related-posts]