Porco Vision – Fra Studerende til Iværksætter på fuldtid

PorcoVision - Christian Morten Rasmussen, Christine Friberg Lundby og Christian Moselund
25% rabat med "IVHPODCAST"
Med en landbrugsavis i hånden, på et toilet i 2010 blev ideen til PorcoVision født… jep den er god nok og du kan høre om det hele i vores podcast. Denne gang har vi talt med Christian Morten Rasmussen og Christine Friberg Lundby, som sammen med tredjemanden, Christian Moselund, er stifterne af selskabet. I sommeren 2018 blev de begge nyuddannede civilingeniører og er nu gået fuld tid på projektet.

PorcoVision bruger kunstig intelligens til at redde pattegrise ved fødslen

Alene i Danmark omkommer 2,7 millioner pattegrise årligt ved fødslen eller kort efter. Det er ca. 14 % af alle pattegrise. Det er det problem, som PorcoVision er sat i verden for at løse. For landmændene kan desværre ikke være til stede ved alle stalde på en gang. Derfor har de udviklet et intelligent kamerasystem, der via machine learning og brugen af neurale netværk, har lært at detektere når der bliver født en pattegris. Systemet kan registrerer tidsintervallet mellem hver fødsel, og på den måde alarmere landmanden via en app om der er opstået komplikationer. Det frigører ressourcer for landmændende, en øget tryghed og en estimeret dødsrate reduktion på 50 %, hvilket øger dækningsbidraget med ca. 15 %. Det kan mærkes på bundlinjen.

Vennerne får 40.000 kr om måneden – har jeg valgt forkert?

Med en titel som civilingeniør er det ikke nogle hemmelighed, at man er efterspurgt på jobmarkedet og at der følger en høj startløn med. Christian og Christine fortæller også om vennerne fra studiet, der er gået den sikre og traditionelle karrierevej med “normale jobs”. Er de jaloux? Christian stiller faktisk sig selv spørgsmålet, om han egentligt har valgt forkert. Hør hans svar i episoden, hvor du også kan høre dem fortælle hvad deres why er, og hvad, der gør, at de brænder så meget for projektet og for iværksætteri generelt.

PorcoVision brugte ingen advokater til stiftelsen

Da Christian og Christine for nyligt oprettede deres ApS selskab med nogle af de midler, de har fået tildelt fra InnoFounder, brugte de ingen advokater. I stedet anvendte de servicen Legaldesk, hvor de fik udarbejdet stiftelsesdokumenter, vedtægter og registrering af virksomheden for 1800 kr i alt.

Ellers taler vi i episoden med de to nyuddannede stiftere, hvordan de fandt hinanden, deres teamopsætning med ensartede uddannelser, hvad fremtidsplanerne er, hvor meget man kan sætte af til egen løn som stifter i et investeringsbudget og så har de en lille hemmelighed, de gerne vil dele specielt til vores lyttere. Vi har desuden valgt at lave denne episode en smule mere “rå” end vi ellers gør. Det vil vi hjertens gerne høre, hvad du synes om. Ellers har vi kun tilbage at ønske en rigtig god lytter!

Episoden er sponsoreret af Fonden for Entreprenørskab

[jetpack-related-posts]