BARONS – Tiden efter Løvens Hule

Gitte fra AllMatters

Joachim Latocha er founder i BARONS. De sælger europæisk fremstillede business skjorter som er strygefri og af høj kvalitet. Joachim deltog i Løvens Hule hvor han takkede nej til at sælge virksomheden for 15 mio. til Jesper Buch. Senere har han fået Jacob Risgaard med som investor.  

I dette afsnit af Iværksætterhistorier fortæller Joachim om hvordan han arbejder for konstant at optimere og forfine den hvide skjorte frem for at udvide produktsortimentet. Han deler planer for fremtiden der byder på ekspansion på udvalgte nye markeder og fortæller hvordan de i deres branding arbejder med begrebet ”skjorte-krigeren”. Han fortæller også om hvorfor corona har været en udfordring for BARONS selvom deres produkt primært sælges online.

Dette er Joachims iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast.


Produceret af Podtribe Media

Episoden er bragt sammen med vores kunde Simply.com og Nemlig.com

Hvis du vil støtte vores lille medie kan du gøre det her på Patreon. 

Opmærksomhed igennem Løvens Hule

Der er sket meget siden BARONS var med i Løvens Hule i starten af 2020 og de har siden forsøgt at udnytte den positive opmærksomhed de fik i forbindelse med programmet. De har siden programmet arbejdet på at omsætte denne opmærksomhed til en sund og bæredygtig forretning. BARONS founder Joachim blev under programmet tilbudt 15 mio. af Jesper Buch for hele forretningen. Dette takkede han nej til da han tror så meget på konceptet at han ikke vil sælge det. Det har vist sig at være en klog beslutning. Jacob Risgaard er siden blevet investor i BARONS. Ham er Joachim meget glad for, da han kommer med positivitet og godt købmandsskab.

Udsolgt og corona nedlukning

Efter Løvens Hule løb over tv-skærmen d. 2. januar 2020 måtte de melde udsolgt og fik dermed en god januar måned, men en dårlig februar og marts måned. I marts 2020 lukkede landet pga. corona. Det skete lige i den uge hvor BARONS skulle modtage alle de skjorter de gik og ventede på. BARONS var dengang primært online og slap derfor godt igennem corona i forhold til at kunne bevare deres salgskanal. Til gængæld oplevede de problemer med produktionen.

Det der så skete det var jo helt konkret at der var nogle af de lidt større brands. De trak i håndbremsen. De stoppede med producere og at sende ordre til vores systuer. Og selvom vi egentligt kunne berolige dem med at sige at vi har fint gang i forretningen og vi står ved vores ordre, så I skal bare producere som i altid gør. Så havde systuerne lige pludseligt et meget stort problem. De manglede likviditet og volumen til at kunne betale alle deres syerske og alle deres medarbejdere på alle deres fabrikker.

Deres betalingsbetingelser blev ændret på denne baggrund. Fabrikken opkrævede nu forudbetaling på 1 mio. for at kunne betale deres syersker. BARONS valgte at betale dette for at hjælpe systuen og for at modtage deres varer.

Fokus på produktet

Loyale kunder og et smalt sortiment er parametre BARONS tror på, da Joachim mener at man kan raffinere et produkt. Han lader sig inspirere af Apple der også konstant udvikler og optimerer iPhones. Det koster meget tid at videreudvikle og ”nørde” et produktet. BARONS kommer efter lang udvikling snart med deres generation 4 produkt, som er nye tekstiler der har været under udvikling i over 2 år. Det havde været lettere at have lanceret supplerende produkter, men de ønsker i stedet at tilføje endnu mere kvalitet i holdbarheden og slidstyrken og at forbedre co2 aftrykket og strygefriheden i skjorten.

I deres branding arbejder de på at brande skjorte-krigeren og at gøre den hvide skjorte stilfuld. De bruger blandt andet en række spændende, kendte personer til at brande dette. De kører aldrig kampagner og udsalg, og opfordrer kunder til at anvende deres produkter ind til de er brugt op. Således opfordrer de ikke hele tiden til merkøb, men derimod omtanke for miljøet.

I dag er BARONS på vej ind i Norge og har nyligt åbnet Sverige og Holland. Deres strategi er at de hellere vil gøre det godt på få markeder end at ekspandere for hurtigt. De går målrettet efter at være lokalt til stede og gøre det godt, så de skaber loyale kunder.

Alt dette og meget mere taler vært Mark Anthony og gæst Joachim Latocha om i dette afsnit af Iværksætterhistorier.