RaskRask – Om hypotesedreven iværksætteri

RaskRask – Albert Iversen – om hypotesedreven iværksætteri
25% rabat med "IVHPODCAST"
Dagens gæst er Albert Iversen, CEO og founder af masage servicen RaskRask.

Under en fodboldkamp kommer Albert til skade med sin fod, og han oplever herefter hvor tungt, tidskrævende og usympatisk det danske sundhedsvæsen er.

Efter den oplevelse får Albert ideen om at massage og fysioterapi kan gøres nemmere og mere belejligt for patienten hvis det gøres i patients hjem istedet for på en klinik – den ide skulle senere vise sig at være rigtig god.

RaskRask brugt Start-up weekend til at teste ideen

Albert tilmelder sig herefter iværksætterkonkurrencen Start-up Weekend, hvor han bl.a.a møder sin co-founder. Her får Albert indputs til sin ide, fra bla. programmører, designere og dommerpanlet. Feedback som er med til at forme ideen i den spæde opstart.

I løbet af Start-up weekend kontakter Albert, og hans team, 50 fysioterapeuter. De fortæller dem om konceptet og beder om feedback til hvordan de ser ideen. Her finder teamet ud af, at fysioterapeuterne er begejstrede for ideen, og dermed er en del af ideen testet.

Rask Rask ender med at vinde konkurrencen i kategorien Health, og dermed bliver iværksætterkonkurrencen startskuddet til RaskRask, som i dag har fire fuldtidsmedarbejdere, og er igang med at skifte til et nyt kontor i Århus.

RaskRask benytter hypotesedreven iværksæteri

Albert er meget hypotesedreven i sin måde at lede iværksætteri på. Det bliver dermed et lærerigt interview om hvordan RaskRask teamet kontinuerligt tester om deres ideer er gode eller til og smide ud.

Albert går meget op i at indsamle data, og at bygge småt, teste, indsamle feedback og efterfølgende bygge noget der virker.

Eksempelvis opsatte Albert inden Start-up weekend en række hypoteser, eller spørgsmål, som han ville teste inden han kunne vurdere om ideen kunne blive en god forretning, eller om det blot var en sjov ide.

Den første hypotese, var om fysioterapeuterne var villige til at benytte konceptet. Den hypotese blev bekræftet ved at spørge et stort antal under Start-up Weekend.

Den næste var om kunderne synes ideen var god, og vigtigst af alt, om de synes om ideen om at fysioterapeuten udførste massage i eget hjem.

Dernæste var der spørgsmålet, om hvorledes kunderne følte prisen var rigtig, samt om de oplevede den samme følelse af velvære når massagen fungerede i eget hjem.

Byggede platform for at teste

Albert bruger penge fra pokerkarrieren

Ligeledes er Albert tidligere profesionel pokerspiller, og samtidig med at han driver RaskRask er han samtidig investor i andre start-ups. Vi får os derfor også en snak om Alberts personlige rejse fra at være profesionel pokerspiller med en luksuriøs livsstil til iværksætter med ansvar for medarbejdere og lange arbejdsdage.

Det hele startede med investeringer i andre start-ups.

Du kan klikke her, for at høre flere iværksætterhistorier

[jetpack-related-posts]