Go! Running Tours – Fastholder kunderne med global tankegang

Go! Running Tours - Lena

Lena Andersson blev først udklækket som iværksætter efter mange år i store globale virksomheder. Lena så et problem, da hun havde 200 rejsedage årligt samtidig med at hun trænede til langdistanceløb. Hun havde, indenfor kort tid, den bedste og værste løbetur i sit liv. Den værste var i Indien og den bedste var med hendes veninde i Wien. Her følte hun, at hun kendte Wien bedre end sin egen baglomme, efter en times løbetur med hendes lokale “guide”. Da Lena kom hjem, så sagde hun sit job op og stiftede Running Copenhagen i 2011. I 2013 blev det til Go! Running Tours, for at understrege de globale muligheder.


Denne episode er produceret af Podtribe Media i samarbejde med Canute og 2 af deres partnere Danske Bank og Deloitte.

Hvis du vil støtte vores lille medie med en mønt, så kan du gøre det her på Patreon.

Vil du se vores nye dokumentarserie, så gå ind og ‘subscribe’ til vores YouTube kanal.

Wien præsenterede sig for Lena

Lena fik idéen til Go! Running Tours, da hun arbejdede for AP Møller og var væk hjemmefra mere end hun var hjemme. Samtidig trænede hun sig op til langdistance løb. Hun nød at løbe ture og se sig omkring i de byer hun rejste til. Det var dog ikke altid let, hvor hun f.eks. grundet sikkerheden i Mumbai måtte løbe 20 km. på løbebånd. Kort tid efter, så kom idéen til Lena, da hun besøgte en veninde, som løb en morgentur med hende og viste hende rundt i Wien. Lena følte, efter blot en time, at hun fik set hele byen, kendte alle hemmelighederne, historien bag og de rette restauranter og barer.  Det var den bedste løbetur hun nogensinde havde haft og derfor sagde hun sit job op hos AP Møller og skabte Running Copenhagen, som senere blev til Go! Running Tours. En virksomhed som hun stiftede med en partner, men efter en grim “skilsmisse” blev hun alene om den.

Over 70 lokationer globalt

Efter at Lena var blevet alene om projektet, så byggede hun det op med hjælp fra diverse praktikanter og nu et remote team. Lena har taget virksomheden fra en platform for guidede løbeture til en franchisemodel, hvor Lena dermed ejer oplevelserne på tværs af de 70+ lokationer de har rundt omkring i verden. Lena har selv været guide på 100-vis af løbeture, hovedsageligt i København. Hun har lavet store arrangementer for virksomheder som Mastercard og samarbejder med f.eks. Asics. Alt sammen har været muligt grundet det store globale reach de har. Lena oplevede mange sjove episoder som løbeguide. Hun fortæller bl.a. om en nervepirrende oplevelse med en kendis på en Cristiania løbetur og en lynhurtig fodbolddirektør fra England.

Druknede i refunderingsanmodninger

Corona krisen ramte naturligvis Go! Running Tours rigtigt hård, da virksomheden er henvendt til rejsende. Den ramte også på et meget uheldigt tidspunkt, nemlig lige midt i et team møde i Paris. De fleste nåede blot lige at lande, før de blev tvunget til at flyve hjem igen. Da Lena så kom hjem til Danmark, så blev hun mødt af stakkevis af refunderingsanmodninger fra bookinger helt op til 10 måneder frem. Hun kunne se hvordan pengene på kontoen blev færre og færre for hver dag. Det ærgrer hende, at hun de første to uger refunderede alt, fremfor at forsøge at få kunderne til at tage imod et gavekort. Da hun begyndte med det, så valgte 80% at takke ja. Men det var så stort et kaos, at det var svært at tænke klart.

Run Together. Alone.

Lena er stærkt overbevist om, at virksomheden nok skal komme stærkt igennem krisen. Go! Running Tours har været bootstrappet hele vejen, de har sørget for at holde sine omkostninger så lave som muligt og grundet franchise modellen, så har de også årlige indtægter under Covid-19 krisen. De fokuserer nu deres kræfter på at forbedre processer og on-boarde nye lokationer. Lena er på udkig efter en CTO og en investor, som passer til virksomhedens DNA. Hun får bl.a. hjælp til at navigere i det hele, fra hendes amerikanske advisor Randy. Hun fik overbevist ham om at være med på rejsen via hendes store ambitioner og ordvalget: “Det tog mig 8 måneder om at overbevise min kæreste om at vi skulle være sammen. Jeg har tænkt mig at køre samme program på dig.”

Lena forsætter med sit positive syn på fremtiden på trods af hvad folk siger. Se mere i teaseren herunder.

Hun forsøger at tænke ud af boksen og dette har ført til en række tiltag. Et af tiltagene, som Go! Running Tours har skabt under Covid-19, er kampagnen: “Run Together. Alone”. Kampagnen var en stor succes og havde deltagere i 600 byer fordelt på 86 lande.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

WeldingDroid – Kevin fandt lykken efter 3. uddannelse
MapsPeople – Ambitioner om at blive markedsleder
Ladybox – Modbeviser de kritiske løver