Henrik Zillmer om at overdrage direktørstolen efter vækst til 750 ansatte

Henrik Zillmer - Airhelp
Henrik Zillmer har gjort det mange iværksættere drømmer om. Han har skabt en verdensomspændende succesvirksomhed fra bunden. Med en kokosnød i hånden og en laptop i den anden fik han ideen til Airhelp. På kun 7 år har han i spidsen drevet Airhelp til en global markedsleder indenfor flykompensation. Nu giver han førersædet for AirHelp videregive til den tidligere The Huffington Post CEO, Jimmy Maymann, som tiltræder med øjeblikkelig virkning. Hør eksklusivt Henrik fortælle om beslutningen, om at videregive tøjlerne, det seneste års jagt på sin egen afløser og hvad der er sket med AirHelp siden vi sidst tale med ham her på kanalen. Du kan høre vores tidligere afsnit med Henrik her.


Episoden er sponsoreret af Copenhagen Venture Exchange

Med hovedsæde i Berlin og registreret i USA siden de gode Y Combinator dage, har Airhelp med sine over 750 ansatte og med medstifter Henrik Zillmer i spidsen i 6 år i streg formået at skabe 100 % vækst i Airhelp. Henrik fortæller at de europæiske flypassagerer er mere oplyste som aldrig før og derfor kender deres rettigheder. Den deraf stigende efterspørgsel har gjort at Airhelp arbejder på at gøre virksomheden mere skalerbar, ved at automatisere behandlingen af de modtagne sager. En stærk kontrast til de tidlige dage, hvor alt var manuelt. Det fortæller Henrik om her.

Det europæiske marked er stadig det største marked for AirHelp, men markedet i USA er ved at være på samme niveau. Og fordi lovgivningen fra Europa er begyndt at sprede sig til andre dele af verden, åbner nye muligheder for Airhelp. Derfor har de lige åbnet i Brasilien og Canada samt undersøger deres muligheder i Asien og Australien.

Henrik Zillmers jagt på sin egen afløser i Airhelp

Henrik Zillmer har ikke tidligere erfaring i at drive virksomheder i denne størrelsesorden. Og med den vækst fart Airhelp er i, har han længe vidst, at der var brug for mere erfarne kræfter end ham selv. Henrik afslører eksklusivt til Iværksætterhistorier, at han derfor allerede for et år siden begyndte overvejelserne om at igangsætte en søgen efter sin afløser. Det har han gjort i tæt samarbejde med bestyrelsen, hvor der både er blevet ledt internt og eksternt. Fra starten har det været vigtigt for Henrik Zillmer, at vedkommende udover at skulle være bedre end ham selv, skulle forstå hvilken virksomhedsdna Airhelp er gjort af. For i årens løb, har Henrik set mange potentielle unicorns fejle og deraf knække nakken på lige præcis det punkt. Søgningen efter den rette profil har derfor ikke været nem. Især når man tilføjer de følelsesmæssige aspekter i først at bygge noget fra bunden og så skulle opgive eller i hvert fald afgive noget af ansvaret. Det har været en lang og følsom proces for Henrik Zillmer.

Jimmy Maymann overtager direktørstolen fra Henrik Zillmer

Og midt i hele rekrutteringsprocessen spurgte Henrik så hans sparringspartner og bestyrelsesformand gennem de seneste 2 år,  Jimmy Maymann, om han ikke vil være manden der ville tage Airhelp videre. Han kendte virksomhedskulturen, havde kvalifikationerne og ikke mindst den internationale erfaring til at gøre Airhelp til en europæisk unicorn. Den tidligere direktør for Huffington Post takkede heldigvis ja til at komme tilbage i driftslokalerne efter mange år som bl.a. bestyrelsesformand for TV2 Danmark og investor i en række virksomheder. Jimmys kendskab til virksomheden og virksomhedens kendskab til ham blev altså altafgørende for beslutningen om hvem der skulle overtage Henriks plads i direktørstolen. Den erfarne leder bytter hat med Henrik, som i stedet således indtræder som bestyrelsesformand i Airhelp. Strategien forbliver den samme, men Jimmy vil uomtvistelig drive virksomheden på en anderledes måde Henrik, hvilket Henrik har det helt fint med.

Retur til Bali

Det startede på en strand i Bali og mon ikke han kommer forbi det sydasiatiske ferieparadis igen. De næste 6 måneder trækker han i hvert fald stikket en smule og rejser jorden rundt med sin forlovede. Her får han mulighed for at genfinde energien, mens han passer sine forpligtelser som bestyrelsesformand. Mon ikke vi derefter får Henrik Zillmer at se igen i det danske og globale startup økosystem.

25% rabat med "IVHPODCAST"