Airhelp – Fra Bali til Y Combinator til 600 ansatte på 5 år

Henrik Zillmer - Airhelp
25% rabat med "IVHPODCAST"

Airhelp blev under varme himmelstrøg skabt af danske Henrik Zillmer sammen med Nicolas Michaelsen og Greg Roodt i Januar 2013 på en strand i Bali. I dag er Airhelp global markedsleder for flykompensation og har over 600 ansatte.


Før Airhelp arbejdede Henrik i den verdenskendte inkubator Rocket Internet. Her var han med til at starte Zalando i Australien og Sydsøstasien. I alt 9 webshops på lidt under 1 år. Om den tid siger han:

“Det var en sindsyg oplevelse. Vi jokede med at vi arbejdede 25 timer i døgnet, fordi vi nogle gange landede på den anden side af jorden. Så fik vi lige et par ekstra timer i døgnet. Jeg mistede nok lige 1 år i den anden ende, fordi det var så intenst, men det var mega spændende” – Henrik Zillmer

Blev skabt i et ferieparadis på Bali

På en strand i ferieparadiset Bali deltog Henrik efter Rocket Internet tiden i Project Get Away. Et community for entreprenante nomader under formidable himmelstrøg. Med en kokosnød i hånden og en laptop i den anden begyndte ideerne om det næste projekt at komme. Og der var mange ideer. Han tog de bedste og arbejdede videre med dem. Efter måneders research nåede han dog hurtigt et punkt, hvor risikoen ved at fejle med at have for mange projekter i luften var for høj. Så der skulle fokus til. Valget faldt på Airhelp.

I Rocket Internet tiden havde Henrik fra de mange rejser mistet en vigtig barnedåb og hans bedste vens polterabend pga flyforsinkelser eller aflysninger. Af familieære genveje vidste han, at flyselskaberne er forpligtet til at give kompensation, men forbrugerne var ikke klar over det og udbyderne som skulle hjælpe var ikke innovative nok.

“Mange af konkurrenterne var primært advokatselskaber uden teknisk forståelse, uden markeds forståelse og ingen international ekspansionsevner. De var jo bare advokater. Så modellen har eksisteret længe. Vi gik så ind og tilføjede det nogle nye komponenter og med de erfaringer vi kom med, så mente vi, at vi kunne gøre det her meget bedre” – Henrik Zillmer.

Airhelp kan faktisk hjælpe dig med at få op mod 4.500 kr. i kompensation, hvis dit fly er forsinket mere end 3 timer.

Airhelp deltager i verdens største acceleratorprogram – Y Combinator

Airhelp skulle som de fleste andre iværksættere også rejse investering. I den proces sendte Airhelp en ansøgning til Y Combinator – som var og stadig er verdens største acceleratorprogram. Hvert år er der over 10.000 ansøgninger. I 2014 ville kun 60 blive optaget. Med andre ord var det næsten umuligt for Airhelp at komme ind. Ikke desto mindre, fik de at vide på en Torsdag, imens de sadpå stranden i Bali, at de skulle være i San Fransisco om Tirsdagen. Alt blev sat på rød og Airhelp drog mod Silicon Valley for at pitch foran et profileret investorpanel, som i deres portfolio bl.a. havde reddit, airbnb, dropbox m.fl.

“Hold kæft det gik dårligt. Indenfor 2 minutter tænkte vi, at det var spild af tid. Det eneste vi kunne gøre var at tage på bar og drikke os i hegnet i tequilla shots. De sagde til os at der var 2 muligheder. Enten fik vi en email og det betyder så at vi er afvist eller så blev vi ringet op, som så betyder at de vil investere. Vi sad der til kl. 8 om aften og ventede i pine og så fik vi en email, hvori der stod, hvad er jeres telefonnummer?” – Henrik Zillmer

Kunne du tænke dig at høre hele historien om Airhelp og Henrik Zillmer, så hop ind og lyt til podcasten.
Vi udkommer på Itunes, Stitcher, Spotify og mange mange flere podcast applikationer.
Husk at der er mange andre inspirerende historier at lytte til også.

Vores mest lyttede episoder er historien om:
Nicehair – Sådan blev Nicehair.dk Danmarks webshop for skønhedsprodukter
Holdsport – Afviste 4,5 millioner fra løverne
Spiir – En Fintech succes i norden

[jetpack-related-posts]