Digital Guest – med ærlighed kommer man længst

 

 

 

Practio - Mads Mikkelsen

Iværksætter Christian Markedal er oprindelig uddannet mekaniker. Hans hverdag er dog langt fra et værksted. For i 2017 var han med til at stifte Digital Guest – en digital løsning til hotelbranchens traditionelle gæsteservice. De er i 12 lande og bidrager samtidig til en grøn omstilling. Christians iværksætterhistorie dertil er dog præget af mange udfordringer. Ud af dem er der kommet flere konkrete læringer, hvor især mantraet om at man kommer længst med ærlighed især klarest. Lyt med og bliv meget klogere på iværksætterhistorien. 


Episoden er produceret af Podtribe Media

Skræddersyet graveringer af Spice Girl navne

Opvokset med en far som solgte graveringer i kuglepenne, opstod der en god ide mens Christian Markedal stadig fik i folkeskolen. Det var en tid, hvor det Spice Girls og Backstreet Boys var på sit højeste. Da nogle af kuglepennene af forskellelige årsager blev kasseret, øjnede Christian en mulighed for at udnytte dette. Så han lånte sin fars graveringsmaskine, fik tilladdelse til at stille den op i frikvarterne og solgte så skræddersyet graveringer af alt fra Posh Spice til Nick Carter på kuglepenne til hans jævnaldrende. 

Drop slesk tale og billig portvin

Fra 2008 til 2013 arbejdede Christian Markedal med hans projekt – biibo.dk – en gratisside, hvor man skabte transparens over de bedst rangerede autoværksteder. På markedet var Autobutler også. En virksomhed som siden fik enorm stor succes herhjemme og i udlandet. Begge iværksættervirksomheder forsøgte på samme tid at lokke Jesper Buch med som investor (hør teaser herunder:

Ny ejerkreds i Digital Guest

Undervejs i rejsen blev det mere og mere tydeligt for Christian at temperamenetet i den øvrige ejerkreds af Digital Guest ikke stemte overens med hans. De var tilfredse med en langsom og sikker vækst, mens Christian hellere ville trykke mere på speederen. I sidste ende kulminerede det med, at han sagde at han ikke ville mere. Så enten købte han dem ud eller så købte de ham ud. Det endte med det første og Christian har siden fået andre investorer, som passer bedre ind i den kontekst. 

Digital Guest krisehåndtering under en pandemi

Når man er iværksætter med et digitalt produkt, der skal nytænke gæsteservice i en oldgammel branche, mens en pandemi raser, kan det være afgørende, hvordan man agere over for sine målgruppe. Den overvejelse gjorde Christian Markedal sig også da pandemien ramte i Marts 2020. For i stormvejr er der nogen som bygger vindmøller og andre som bygger læhegn. Gæt selv, hvem der i sidste ende må dreje nøglen om. Den digitale transformation skulle dog ikke være medårsag til at kunderne måtte lukke. Det skulle være årsagen til at de vil komme styrket ud på den anden side. Så Christian besluttede at give sit produkt væk gratis og det skabte en lavine af henvendelser. Det eksploderede nærmest.