RaskRask – Masserede sig til 1,5 millioner kroner

RaskRask Fotograf Carsten Andersen

De kom, de masserede og de sejrede. RaskRask med Albert Kirk Iversen ved roret indtog Løvens Hule og blødgjorte Christian Arnsted og Jan Lehrmann nok, til at hente en investering på 1,5 millioner kroner for 20 procent. Den tidligere professionelle pokerspiller fortæller om sin rejse, som indeholder mange spændende fortællinger. Hør blandt andet Albert fortælle om livet som professionel pokerspiller, om at forvandle en praktikant fra jobcentret til en partner og oplevelsen i ‘Løvens Hule’.


Denne episode er annonceret af Ageras – Få 3 gratis tilbud på en revisor eller advokat og Statum – Find din næste ansatte eller dit næste job.

RaskRask opstod på ‘Startup weekend’

Albert Iversen tog med en øm fod til eventet ‘Startup weekend’. Her bliver man sat sammen med en gruppe aspirerende iværksættere og skal udvikle på flere forskellige idéer. Albert kom til at arbejde med sin egen idé, som udsprang fra, hvor besværligt det havde været, at få behandling til hans fod. Idéen var en markedsplads, hvor behandlere og klienter kunne mødes.

Albert og hans gruppe, på i alt 10, vandt konkurrencen og 3 måneders gratis kontorplads og tilknyttede mentore. 

De 10 blev efter konkurrencen hurtigt til 6, derefter til 4 og til sidst stod Albert tilbage med en enkelt co-founder. De arbejdede sammen på idéen et år, inden hun også forlod projektet, da livet som iværksætter var for usikkert. 

Fysioterapeuter i flyverskjul

RaskRask er en to-sidet markedsplads, hvor behandlere, som på det tidlige stadie var fysioterapeuter, mødes med klienter. Fysioterapeuterne skulle vise sig, at være svære at få med på idéen, om at blive en del af RaskRask. De etablerede fysioterapeuter var ikke interesserede, så derfor kontaktede Albert og hans daværende partner 50 arbejdsløse fysioterapeuter og af disse, valgte 5 af dem at tilslutte sig projektet. 

Markedspladsen blev oprettet, men med mange problemer og en hastighed, som den utålmodige besøgende ikke ville kunne vente på. 

De første 3-4 bookinger trillede dog alligevel ind de første par måneder. Hver eneste booking var en kæmpe sejr og deres feedback var glimrende. 

Bedre system og stille vækst 

De næste par måneder gik med, at RaskRask blev opdateret på det juridiske område, fik opdateret sit bookingsystem og sin forretningsplan. Disse forbedringer førte til starten på en lille vækstkurve.

De opdagede en tendens ved deres bookinger. Efterspørgslen på massager var tårnhøj, men det var ikke populært hos de behandlere, som RaskRask havde dengang. I jagten på, at imødekomme efterspørgslen hos klienter, så valgte RaskRask derfor at søge efter fysioterapeut studerende, men interessen var meget lav. 

Den lave interesse førte til en stor ændring hos RaskRask. De valgte at udskifte deres fysioterapeuter med massører, hvor interessen fra behandlerne var helt anderledes høj. Interessen skyldes, at RaskRask lettede deres arbejde, ved at stå for administration, kundesupport, regnskab, forsikring og markedsføring. 

Ændringen førte til et parløb mellem optimering og vækst. 

Fra praktikant til partner

Albert fik via jobcentret en yderst kvalificeret herre i praktik. Det skulle vise sig, at være en god beslutning, fordi Jacob Heath, som havde besluttet sig for, at droppe planen om at skrive en Ph.d, beviste hurtigt sin værdi for RaskRask. Jacob fortsatte sin udvikling over det næste års tid og blev hurtigt belønnet for det.

“Han kæmper for det. Han er passioneret. Vi arbejder rigtigt godt sammen. Så tilbyder jeg ham simpelthen et partnerskab i virksomheden.” – Albert Kirk Iversen

Det blev en følsom snak, da Albert skulle tilbyde Jacob partnerskabet. Albert havde følelsen af, at han overgav noget af ansvaret for hans hjertebarn. Det var en svær proces, men Alberts tiltro til Jacob var stor. Sammen fortsatte de virksomhedens vækst.

Ligheder mellem prof. poker og iværksætteri

Albert har en baggrund som professionel pokerspiller over en 10-årig periode. Her oplevede han en befriende følelse af selvstændighed og frihed. Han kunne derfor ikke drømme om, at finde sig et “normalt” arbejde. 

Mange af hans forcer, fra tiden som pokerspiller, kunne også bruges til at starte virksomhed.

“Evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer tog jeg med mig. Noget andet er selve beslutningstager processen. Man lærer som pokerspiller, at tænke i scenarier, hvor de fleste tænker i narativer.” – Albert Kirk Iversen

Dette har gjort, at Albert altid føler sig forberedt på enhver situation. Albert ser tilbage på sin tid som pokerspiller med glæde, men følte sig brændt ud. Hør i afsnittet blandt andet Albert fortælle, om at sidde med ved et finalebord i Las Vegas.

Tvivlen der altid er der

Albert har mange gange haft tvivlet på livet som iværksætter. Da hans første partner forlod virksomheden, så var det svært at forsatte. Men tvivlen skal være der. Den er et grundvilkår for livet. Hør ham fortælle mere i teaseren nedenfor.

 

Albert ville ikke dvæle i sin tvivl. Han ville videre. Hans tvivl var ikke produktiv. 

“Jeg besluttede mig for, at jeg ikke ville være i tvivl. Nu lader du tvivlen ligge. Nu er du bare all-in. Drop tvivlen og find passionen” – Albert Kirk Iversen

Intens oplevelse hos løverne

RaskRask tilmeldte sig ‘Løvens Hule’, da de gerne ville have en kapital indsprøjtning samt have den store eksponering, som følger med. Det var en meget intens oplevelse, hvor Albert var inde i hulen i halvanden time. Albert og resten af teamet fik fuldt udbytte af deltagelsen. Den førte nemlig til en investering på 1,5 millioner kroner fra Jan Lehrmann og Christian Arnsted samt en øget efterspørgsel. 

RaskRask lyttede også godt efter og udvidede deres geografiske område, som løverne havde været bekymret for. 

Hvis du vil høre mere fra Løvens Hule, så kan vi anbefale disse episoder:

REC Watches – Forvandler ikonisk skrot til ure
STAÏ – Jytte blev iværksætter i stedet for pensionist
Citatplakat – Derfor fusionerer vi med konkurrenten

25% rabat med "IVHPODCAST"