Jonas Højmark – Millionæren med ADHD

Jonas Højmark

Jonas Højmark er et sandt Facebook fænomen, hvor han har over 30.000 følgere af hans side “Højmark“, som før hed “The millionaire with ADHD”. Her deler han videoer og billeder fra hans travle dagligdag som iværksætter. Højmark har ikke haft en let opvækst, men har kæmpet for at være, hvor han er i dag. En sand self-made millionær. Denne episode er taget fra vores anden podcast “Lykkevejen“, men da historien om Højmark indeholder så meget iværksætteri, så har vi valgt at udgive den på begge kanaler. God fornøjelse.


Denne episode er annonceret af Ageras – Få 3 gratis tilbud på en revisor eller advokat samt Statum – Find din næste ansatte eller dit næste job.

Fra den ene skole til den anden

Jonas Højmark havde en svær opvækst, hvor han ofte følte, at han ikke passede ind. Han skiftede mange gange skole og følte ikke, at der blev taget ordenligt hånd om ham. Det var svært for Jonas’ far at have et barn med en diagnose, Jonas var enebarn og hans forældre blev skilt. Sammen med Jonas’ ADHD fulgte et hidsigt temperament, som ofte førte til slagsmål og konfrontationer for Jonas, da han har været en meget ud-af-reagerende person. 

Solgte hjemmerul og klippede græs

Jonas eller Højmark, som han kalder sig selv, har altid haft en iværksætter i maven. Det hårde arbejde holdte hans ADHD i skak og han lærte at bruge det til sin fordel. Det var allerede tydeligt, da han tog lidt af hans mors hjemmerul, for at sælge cigaretter til de ældre drenge på hans skole. Han tjente også penge ved at hjælpe hans bedsteforældre med at klippe græs. Se mere om, hvordan Højmark som 10-årig hurtigt fik tjent 1000 kroner, i teaseren nedenfor.

Opholdssteder og jagt på læreplads

Efter et ophold på et helt forkert opholdssted kom Jonas på Olumsgaard, hvor han følte at han blev lyttet til og efter deres skoleundervisning, så kom de ud og fik lov til at lave praktisk arbejde. Bagefter opholdet valgte Jonas, som 17-årig, at flytte til Aalborg og starte på AMU centret og vælger at læse “Godschauffør med speciale”, da det gav ham adgang til at tage alle former for kørekort – både til bil, lastbil, truck, kran osv. 

I forbindelse med uddannelsen, så kom Højmark i lære hos en lokal flytteforretning. Det var hårdt manuelt arbejde og han kunne få brugt noget af sin ophobede energi. Der var dog stadig energi tilbage i tanken, så da Jonas mødte en energisk personlighed via sit arbejde, så blev han inspireret. Jonas sad til 66 kroner i timen og manden fortalte om at have tjent nok til hele året – allerede i januar. 

“Du skal være selvstændig”

Der var ingen tvivl om Jonas havde energi til mere end hans 10-timers arbejdsdage og det kunne han kollegaen tydeligt mærke og fortalte Højmark: Du skal være selvstændig. Du har så meget energi. Når du er færdig her, så kan du lige så godt arbejde videre. Du køber en skraber og så vasker du vinduer ved butikker om morgenen og private om aftenen.”

Da investeringen for at komme i gang var så lille, så tænkte Jonas “Hvorfor ikke” og gik i gang med at stemme dørklokker og fortælle om sin nye virksomhed. På dette tidspunkt var Jonas blot 18 år. De første par måneder omsatte Jonas for 37.000, men året efter nåede han næsten en million og har siden haft millionomsætninger og gode overskud på bunden. Han gik allerede fuldtid efter at have færdiggjort sin tid i lære og flyttede tilbage til Hjørring, hvor størstedelen af hans netværk var. Hans indtjening er kommet ved hårdt arbejde, uddeling af en masse flyers, ringen på en masse dørklokker og hver gang Jonas mødte en ny person, så var hans spørgsmål det samme:

Hvad fanden – Har du vinduer hjemme hos dig? – Jonas Højmark

Lever et simpelt liv og geninvesterer

Jonas Højmark bor på 12,5 kvadratmeter og har planer om at gøre det indtil han er 30. Han har valgt at geninvestere størstedelen af sin indtjening i sin forretning, for at vokse sin formue og for at blive økonomisk uafhængelig hurtigst muligt. Det simple liv levede millionæren med ADHD mange år, men han havde også et behov for at modbevise tvivlerne og give en dem en “fuckfinger”. Denne “fuckfinger” var først at gå rundt med en stor mængde af kontanter og senere hans køb af en splinterny Porsche. 

Jeg har personligt altid haft en kvart million i kontanter på mig. Det havde jeg en 5-6 år indtil for et par år siden. Altid. Det har jeg gjort fordi, at det er en bekræftigelse af – Luk røven. – Jonas Højmark

De sidste par år har Jonas via sin video blog på Facebook, “Højmark – The millionaire with ADHD”, delt videoer og billeder fra sin hverdag. Han har også planer om at begynde at lave foredrag i fremtiden. 

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

REC Watches – Forvandler ikonisk skrot til ure
Copenhagen Optimization – Lufthavnsnørder får 26 millioner i investeringer
Ageras – Rico Andersen har ingen plan b

25% rabat med "IVHPODCAST"

FÅ 25 % MED RABATKODEN: IVHPODCAST