Kubo Robotics – Vandt pitch konkurrence foran 14.000 tilskuere

Tommy Otzen - Kubo Robotics

Kubo Robotics blev stiftet på Syddansk Universitet i Odense af de 2 studiekammerater Tommy Otzen og Daniel Lindegaard. Virksomheden var især i 2016 på alles læber. Ikke alene vandt de et hav af priser, men i Lissabon, Portual, vandt de foran 14.000 tilskuere pitch konkurrencen på verdens størte techevent – Web Summit. Det her er hele deres historie koblet ind i iværksætter Tommy Otzens personlige historie. 


Denne episode er produceret af Podtribe media. Støt podcasten på Patreon her.

Episodens annoncør er Labfresh – Verdens smarteste bomuld er dansk. Få 10% rabat med Iværksætterhistorier.

Fra fængselsdom til bibel højskole

Inden Tommy gik i gang med Kubo Robotics, så havde han en lang og snoet vej ind i iværksætterverdenen. Tommy fik at vide, at hans niveau ikke var til mere end en 9. klasse og at der ingen grund var til at læse videre. Dette førte bl.a. til at Tommy brugte sin tid og energi de forkerte steder. Han kom i et dårligt selvskab og var indblandet i noget kriminalitet, som også førte til en fængselsdom. Da Tommy sad inde indså han, at det ikke var på denne måde, at han ønskede og fortsætte sit liv. Han skrev sig derfor, efter sin fængselsdom, op til en bibel højskole og ændrede drastisk sin måde at leve på. Tommy lærte meget de 3 år på højskolen, hvor de bl.a. var nede og se den østeuropæiske slum, som gjorde et stort indtryk på Tommy.

Tommy havde en ven, som læste til ingeniør, som mente at Tommy havde hvad der skulle til, for at følge i hans fodspor. Det gjorde, at Tommy midt i 20’erne startede med at læse en HF. Det var under denne uddannelse, at Tommy først stiftede bekendtskab med iværksætteri.

Rigdom fandtes ikke i salg af cocktailtasker og malerier

Tommys motivation for at blive iværksætter, var ganske enkelt at blive rig. Det førte til, at han købte et parti cocktailtasker over Facebook og blev overbevist om at sælge malerier i omklædningsrummet i den lokale svømmehal. Fælles for de to projekter var, at Tommy ikke havde viden om produkterne og at de ikke blev nogen succes. Tommy havde dog gåpåmod og en ny tro på sig selv og egne evner. Han læste derfor til ingeniør efter at have færdiggjort HF. Det var her at Kubo Robotics opstod, som en del af uddannelsen.

Kubo Robotics sejr på samme scene som Elon Musk

Kubo Robotics udviklede sig kraftigt over den 5-årige ingeniør uddannelse. Tommy havde startet virksomheden med sin medstuderende Daniel Lindegaard. De to studiekammerater havde ambitioner, om at komme ind i forskerparken, efter at de havde afsluttet deres uddannelse. Deres første ansøgning blev afvist, men de fik endnu en mulighed. De havde tid til at forbedre deres pitch og fokuserede mere på forretningspotentiale fremfor læringen, som brugerne fik ud af produktet. Det gjorde, at de kom ind i robot start-up hub’en og fik 500.000 kroner i investering fra KMD ventures. De to iværksættere afsluttede derefter deres uddannelse og gik fuldtid i Kubo Robotics. De første penge blev brugt på at skabe opmærksomhed om virksomheden og det førte til en tilmelding til Europas største teknologi messe ‘Web Summit’. Kubo Robotics meldte sig til en pitch konkurrence. En konkurrence, som de troede kun bestod af en enkelt runde. De fandt dog hurtigt ud af at størrelsen og længden på konkurrencen var henholdsvis større og længere end forventet. De endte med at vinde hele konkurrencen og det kan du høre mere om i teaseren nedenfor.

Glæd dig til næste del af Tommy Otzens iværksætterhistorier, som fortsætter med resten af historien om Kubo Robotics og hans nye startup Nordic Ice Coffee.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30
GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator 
Les Deux – Sure fodboldfans, lange ørkenløb og god energi