Mambeno & GoLittle – Morten Resen fortæller sin iværksætterhistorie

Morten Resen - Mambeno (Foto: Kristian Selch Larsen)

Morten Resen er et navn som vækker genlyd i de fleste danske hjem. De fleste husker Morten Resen fra sin tid som vært på Go’ morgen Danmark på Tv2 eller som radiovært for DR. Hvorfor vælger man at forlade sit velbetalte drømmejob, for at hoppe ud på dybt vand som iværksætter? Dette spørgsmål besvarer Morten, når han tager os igennem sin iværksætterhistorie med GoLittle og Mambeno.


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Frie rammer på fritidshjem

Mortens store drøm var ikke at blive iværksætter. Det var at blive radiovært på P3. Han kan dog godt genkende iværksætterånden i sig selv fra da han var barn. Chancen for at blive DJ på det lokale ungdomscenter førte til at han blev festarrangør som 13-årig. Morten skulle både booke bands og holde styr på alt det praktiske. Han fik et kæmpe ansvar og en stor frihed i en meget ung alder. En frihed, som Morten mener har været med til at forme hans fremtidige karriere. Der var ingen begrænsninger. De blev altid mødt af: “Prøv at hør her drenge.. I fyrer den bare af!”.

Hitstationen der gik konkurs inden første program

Morten fulgte sin drøm om at blive radiovært og besluttede sig, sammen med en ven, for at stifte “Hitstation Nordsjælland”. De fik fat i ansatte, fandt de rette lokaler, hængte æggebakker på væggene, købte udstyr og var klar til at trykke på den røde “launch” knap. Der var bare et problem. For at drive radio, så skal man kunne sælge reklamer. Denne udfordring gjorde at de to unge kommende radioværter drejede nøglen om for Helsinge lokalradio og opgav drømmen, inden at første afsnit var sendt. På den sidste dag nåede Morten dog at indspille et demobånd, som han mange gange før havde gjort det, og sendte det til Danmarks Radio. Efter 1,5 års afslag af hans demobånd, så vendte heldet for Morten. Han fik et job hos P3.

Sagde op og kastede sig ud på dybt vand

Morten endte med at være radiovært i en lang årrække, inden han blev vært på Go’ morgen Danmark. Han havde fundet sit drømmejob og han var lykkelig for sine kollegaer og sin arbejdsgiver. Efter 9 år skete der dog noget. Alarmen ringede endnu engang klokken 02:59 om morgenen og efter arbejde kom endnu en aften med træthed, som kunne være brugt bedre med sine børn eller venner. Det blev for meget for Morten, så han valgte at sige op.

“Hvis jeg ikke kan lave det, som jeg helst vil, så må jeg finde ud af, hvad der så kan gøre mig ligeså glad. Så jeg gik fra at tjene en fyrstelig hyre i februar til at få 0 kroner i marts.” – Morten Resen, Mambeno & GoLittle

Podcasten med den lange cliffhanger

Mortens kone havde startet en wordpress side med et koncept der hed Mambeno. Det var en madplans platform for børnefamilier på abonnement, som hun havde som et hobbyprojekt sammen med Morten. For Morten var det dog kun for sjov, for han havde øjnene på sin “bucketlist”, som han havde skrevet på mens han arbejdede hos Tv2. På denne stod der: “Lav en podcast”. Morten var blevet inspireret af Alex Blumbergs podcast “Startup”, hvor man følger hans ærlige fortælling om opbygningen af Gimlet Media, som endte at blive solgt til Spotify for et milliardbeløb. Morten ville følge i hans fodspor og startede derfor podcasten: “Morten Resen: Startup”.

Podcasten skulle handle om at skabe noget, men Morten vidste ikke hvad. De første afsnit endte med at handle om at tjene penge på podcasts og blev en stor succes.

GoLittle blev skabt på en uge

Morten og hans kone snakkede om en gammel idé, som de havde fået i USA. De ville skabe en tripadvisor for børnefamilier. Efter Morten havde sagt idéen højt i sin podcast, så gik det stærkt. Han skrev en mail til Morten Strunge og Jesper Buch. Jesper vendte tilbage samme dag og gav god sparring over Skype. Han var ikke begejstret over idéen, men lovede sparring i hans hus i Spanien, hvis Morten engang fik samlet et team. Han gav også Morten en kontakt til Christian fra Shape, som kunne hjælpe med App udvikling. Det endte med at Morten både fik stiftet virksomheden GoLittle og lukket en aftale om en udarbejdelse af en prototype og forretningsplan for 10% af denne virksomhed med Christian, på en uge. Morten blev ved med at invitere lytterne med indenfor på hans rejse med GoLittle og senere skiftede han format fra podcast til videodokumentar på YouTube. Morten lærte hurtigt i forløbet at sårbarhed og ærlighed havde en god effekt. Se mere i teaseren herunder.

GoLittle pivotering og Mambeno fokus

Morten endte med at tage ned til Jesper Buch med sit GoLittle team og fik ham senere med på holdet. Han endte også med at få muligheden for at tage med “SCALEit” til Silicon Valley. Her blev det tydeligt at de fleste var mere interesseret i Mambeno idéen end i GoLittle universet. Dette førte til en øget fokus på Mambeno og en pivotering for GoLittle. Denne pivotering blev endnu mere nødvendig, da Corona krisen ramte. Derfor har GoLittle på det seneste haft fokus på udgivelsen af historier på lyd. Samtidig har Morten skulle finde en større millioninvestering, som han under Corona krisen i maj 2020 fik landet. Hør meget mere om historien med GoLittle og Mambeno i afsnittet.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Trustpilot – Kritik understreger hvor vigtigt formålet er
Goboat – Har sat kurs mod de globale farvande
Bodylab – Retsopgør og afgørende forældrehjælp