Mate.Bike – Fra crowdfunding rekord til crowd equity

Mate.bike - Julie

Søskendeparret Julie Kronstrøm Carton og Christian Adel Michael stiftede sammen i 2016 virksomheden Mate.Bike, som producerer foldbare elektriske cykler i et nymoderne design. De startede på crowdfunding platformen Indiegogo, hvor de senere slog den europæiske rekord for mest indbringende kampagne. De to iværksættere har både oplevet stor modvind i medierne og leveringsproblemer, men også stor succes og positivitet omkring deres brand. Deres rejse har været en rutsjebane, men nu er der for alvor kommet fart over feltet. Mate.Bike har netop overstået en succesfuld Japans crowdfunding kampagne og er ved at lancere en kampagne på Seedrs, hvor du får muligheden, for at blive medejer af Mate.Bike. Hør Julie fortælle hele sin iværksætterhistorie her.


Denne episode er produceret af Podtribe media. Støt podcasten på Patreon her.

Et opkald fra Bali startede søskendesamarbejdet

Julie og Christian startede ikke deres iværksættereventyr med Mate.Bike. Det startede da Christian ringede hjem fra Bali til Julie, som på daværende tidspunkt arbejdede for Region Hovedstaden. Christian har haft en iværksætter i maven, siden han var barn. Timingen var rigtig og Julie var blevet træt af at arbejde som almen lønmodtager. Hun skød derfor penge i en masse forskellige små produkter, som glatte børster og ure. De fik dem produceret og derefter solgte de dem via forskellige ‘deal sites’. I julen 2015 begyndte Christian at vise Julie en idé til Mate.Bike og derefter begyndte de i løbet af 2016 at bestille små komponenter hjem til en foldbar elektrisk cykel. Idéen til Mate.Bike tiltalte Julie og gav hende motivation til at fortsætte som iværksætter. Det forbandt hendes personlige interesser med Christians og hun havde mulighed for at lave et grønt ‘impact’.

Mate.Bike og deres crowdfunding rekord

Julie og Christian stiftede Mate.Bike og lavede som en af de første ting en crowdfunding kampagne på Indiegogo. De fik hjælp til deres kampagne materiale og markedsføring ved at opgive en del af en eventuel fremtidig indtjening. Det skulle vise sig at være en god idé for de ansatte, da den første kampagne indbragte hele 44 millioner kroner i slutningen af 2016. Under og efter deres første crowdfunding kampagne oplevede Mate.Bike både god medieomtale, som boostede deres salg, men også negativ omtale fra bl.a. programmet Kontant. Mate.Bike gav svar på tiltale på den bedst mulige måde, nemlig ved at forbedre sig og lave en endnu bedre kampagne, som indbragte 20 millioner dollars og slog rekorden for den mest indbringende crowdfunding kampagne i Europa. Det var dog ikke uden risiko, som du kan se mere om i teaseren herunder.

Nu vil de gerne give tilbage til det ‘community’ som har støttet dem og give dem en mulighed for at blive medejere. Derfor lancerer Mate.Bike en crowd equity kampagne på Seedrs, som I kan se mere om her.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

M1 – Mads Peter Veiby fortæller sin iværksætterhistorie
Bodylab – Retsopgør og afgørende forældrehjælp
MigogAalborg – Comeback journalisten, som blev iværksætter af nød