Officehub – Anekdotisk guld fra medstifter Jannis

Jannis Littmann - Officehub

Tyskfødte Jannis Littmann var allerede meget opportunistisk i en ung alder. Som blot 11-årig så Jannis et behov hos hans ældre danske klassekammerater. Derfor åbnede Jannis en lille forretning med frække film på VHS og tyske varer. Det var dog ikke i den branche Jannis fortsætte. Han forsøgte sig senere med en form for ‘Tinder’ for grupper, inden han i 2016 var med til at stifte Officehub. Jannis fortæller bl.a. humoristiske anekdoter om en uheldig og ikke mindst upassende joke, en spændende skalering til Dublin og et kontor med en forfærdelig placering.


Denne episode er produceret af Podtribe media i samarbejde med Canute og deres partnere Danske Bank og Deloitte.

Episodens annoncør er Weply – Få flere leads med deres døgnåbne chat. Prøv det gratis nu og få dobbelt så lang en prøveperiode med Iværksætterhistorier.

Vovede VHS film

Jannis er fra Tyskland og har i sin opvækst med sine forældre flittigt besøgt Bornholm og Danmark på årlige ferier. Da han blev 11, så besluttede hans familie sig for at flytte et helt år til Bornholm. Jannis talte ikke dansk, men forsøgte at skabe sig et netværk. Det blev til en masse tid foran fjernsynet med hans nye kammerater og her fandt nogle af Jannis’ kammerater ud af, at der var lidt mere vovet indhold i tv’et efter klokken havde slået tolv. Det havde ikke en stor betydning for kun 11-årige Jannis, men for hans lidt ældre venner, så var dette en meget interessant opdagelse. Derfor fik Jannis efter kort tid en forespørgsel fra en ven, om et køb af et VHS bånd med frækt indhold. Jannis, som er født opportunist, så en mulighed og solgte et bånd for 20 kroner til hans ven. Jannis optog i skjul sine VHS bånd om natten og udvidede sin forretning til nu at sælge tyske varer og også lektiehjælp. Han tjente gode penge, men det gik galt, da han skalerede sin lille forretning til det tyske marked. Efter kort tid fik hans forældre nemlig en opringning fra en rasende tysk mor, da en tysk ven havde siddet og set film med en masse venner til sin børnefødselsdag.

All-in eller ingenting

Jannis har altid været 100% konsumeret af sine projekter. Han havde som ung en drøm, om at komme til OL i Field Hockey. Han var talentfuld og på landsholdet, men en skade satte en stopper for denne drøm. Jannis valgte at flytte til Danmark permanent og hans første idé til en virksomhed startede som en online vinhandel, men endte et helt andet sted. Jannis og en ven præsenterede idéen for Marc Falk, Jannis’ nuværende co-founder, og han fik hurtigt skudt deres idé ned. I samme ombæring præsenterede han dem for en ny og mere interessant idé. ‘Tinder’ for grupper. De var alle vilde med idéen og begyndte at arbejde på det med det samme. De kunne mærke, at der er interesse fra deres netværk og de begyndte at drømme om fremtiden.

Mens vi sidder og laver vores planer for verdensherredømmet, så kommer der en ny app på markedet, som kalder sig for Heaps og de trækker den ene overskrift efter den anden. – Jannis Littmann

Heaps app’en dækkede over det helt samme koncept med grupper, som mødtes for at feste sammen. De valgte derfor at flytte til Tyskland og satse på det tyske marked i stedet.

Falske profiler på Tinder og starten på Officehub

Jannis og de andre arbejdede dag og nat på at udvikle deres app, for at være firstmover på det tyske marked. Uden et marketings budget, så besluttede de sig for at lave Tinder profiler til at tiltrække potentielle kunder. Det udviklede sig til 5000+ Tinder matches og det blev et fuldtidsarbejde at følge med i alle beskederne. Der var rigeligt med validering af projektet, men ingen revenue model, så derfor kunne de ikke få nogle investorer med ombord. Projektet blev lukket ned og de flyttede tilbage til Danmark.

Jannis sad på CBS i deres co-working space CSE. Det er her idéen til Officehub opstod. Jannis og en medstuderende, Alex, blev spurgt af nogle venner, om de kunne hjælpe med at finde lejere til et kontorfællesskab. Marc kom med på holdet og de fik kontor på CSE. De blev dog hurtigt flyttet op på 4. sal tæt ved fællestoiletterne, da de fejrede deres succeser en smule højlydt. Deres lokation, blæseren fra badeværelset, som lød som en jetjager og ophænget af deres upassende memes, var dog lige ved at ødelægge en stor aftale for Officehub. Hør mere om dette i teaseren herunder.

Siden er det gået stærkt for Officehub, som med hjælp fra bl.a. Canute har skaleret ud til flere store byer verden rundt. Hør afsnittet med Jannis og få også historien om deres eventyr i Dublin, en meget upassende joke og hvordan Officehub har været påvirket af Corona krisen.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30
GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator 
Les Deux – Sure fodboldfans, lange ørkenløb og god energi