Undo – Den frække dreng i forsikringsbranchen

Sophie - Undo

Sophie Grønbæk startede som hjerneforsker, men ændrede fuldstændig retning og blev management konsulent og senere ansat hos The Hub, hvor hun fik start-up interessen vækket. Det blev til en masse løse snakke på kontorfælleskabet under tiden hos The Hub og de løse snakke blev til endnu et karriereskift. Denne gang som co-founder af Undo, som er et forsikringsselskab. Altså en branche, som hun intet kendte til. Sophie og de tre andre medstiftere nåede allerede at opgive igen, da de ingen partnere kunne finde, men heldigvis ombestemte Tryg sig. Udviklingsperioden var lang, hård og fyldt med bump på vejen. De fandt dog deres plads og henvender sig specielt til unge med deres gennemskuelige app platform, hvor du bl.a. kan tegne en rejseforsikring, som kun koster dig noget, når du er i udlandet eller en bilforsikring, som koster mindre, jo bedre du kører.

Dette er hendes iværksætterhistorie. Hør mere i vores podcast. 


Produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Lunar.

Hvis du vil støtte vores lille medie, så kan du gøre det her på Patreon.

Fra hjerneforsker til iværksætter

Sophie Grønbæk var hjerneforsker og var ikke ligefrem bidt af en interesse for forsikring. Hun indså dog at forskningsvejen ikke var for hende. Hun blev i stedet management konsulent for store virksomheder. Det var bl.a. for Lego, som arbejdede med en app for børn. Det gav hende lyst til at produktudvikle og dermed komme ind i iværksætterverdenen. Hun fik job hos The Hub, hvor hun blev managing director og hjalp dem til både Sverige og Finland. Sophie har altså lavet nogle vilde karriereskift, men det har hun altid blot set som sjove udfordringer. Det skulle heller ikke være hendes sidste. Hun sad nemlig en dag ude i Rainmaking (kontorfællesskab) og sammen med nogle andre kiggede de på spændende industrier, som kunne bruge en overhaling. Der så de, at der manglede innovation indenfor forsikring.

Opgav inden de kom i gang

De pitchede ideen til en del potentielle investorer og da de alle sagde nej, så gav de faktisk op. Sophie, Anders, Søren og Nikolaj, som de 4 founders hedder blev dog efter nogle måneder kontaktet af Tryg. De havde ombestemt sig og ville gerne ændre deres nej til et ja. Sophie og de andre medstiftere hev en sommer ud af kalenderen, for at sikre sig at projektet holdte vand både for deres egen skyld, men også for Tryg’s skyld. De snakkede med et hav af unge mennesker og fandt ud af, at de ikke gik meget op i deres forsikringer og de fleste havde ikke rigtigt et overblik. Unge danskere købte de her forsikringspakker uden at de vidste, hvad de egenligt dækkede. Dette gav Undo en idé om at gøre tingene mere enkle og gennemskuelige. De lavede derfor deres platform som en app, hvor det var let at til- og fravælge services.

Brugte deres private mobilepay til at rette fejl

Undo fik deres første produkt på markedet og det var en indboforsikring. De måtte selv være blæksprutter og tage en masse forskellige hatte på, også selvom de ikke kendte til branchen. De fik dog hurtigt lært alt hvad de havde brug for. Bl.a. med en masse hjælp fra Tryg. Der skete næsten ingenting det første år efter en tung udviklingsfase. De fik derfor hurtigt lavet en ulykkeforsikring, da de forsikringstyper hørte sammen i mange af deres kunders bevidsthed. Lige pludselig så kom væksten og den fortsatte med 30% hver måned. Det hurtige vokseværk var dog ikke altid godt, da det førte til en masse børnesygdomme. En af de værre var, da de første 100 brugere blev slettet ved en fejl. En anden var da bankerne hævede 2 eller 3 gange så meget fra deres kunders konto.  Så ringede brugerne ind og nogle havde sågar ikke råd til at købe mad. Så valgte Sophie og teamet at mobilepay fra deres egne kontoer, for at sikre sig at folk ikke skulle sulte på grund af dem.

Ansatte en klagende kunde

En naturlig eftervirkning af deres vækst var ansættelsen af flere medarbejdere. En af de sjovere ansættelser kom, da Sophie skulle svare en sur kunde, som tilfældigvis var designer. Undo manglede en designer og Sophie fik derfor i hendes undskyldende mail inviteret kunden på en kop kaffe. Kunden har været lead designer hos Undo lige siden. Stemningen og kulturen i Undo skal være lidt ‘loose’ og der skal være plads til pjat, for når man arbejder med noget så seriøst som forsikring, så skal man kunne koble fra.

Har du husket at slukke ovnen?

Undo forsøger at skabe unikke forsikringsmuligheder. Et eksempel er deres rejseforsikring, hvor man kun betaler for de dage man er i udlandet. Mange hos Undo har altså haft en helt gratis rejseforsikring under Corona. Undo forsøger også at udnytte, at der er så meget teknologi, som gør at de kan skræddersye tilkøb til deres produkter. Den nyeste tilføjelse er deres bilforsikring, som tester brugernes evner og jo bedre du kører, jo billigere er din pris. De skiller sig altså meget ud fra de andre forsikringsselskaber og det gør de også i deres marketing. Her har de bl.a. lavet en aggressiv Trump video og et billboard med teksten “Har du husket at slukke ovnen?”. Undo har ramt den unge målgruppe og de skal nu fortsætte deres vækst i Danmark, hvor de snart har over 30.000 husstande tilknyttet.

Vært Mette Bloch og gæst, Sophie Grønbæk, udfolder hele historien om Undo i dette afsnit af Iværksætterhistorier.