Statum – Et 12 tal i iværksætteri

Statum – Et 12 tal i iværksætteri
25% rabat med "IVHPODCAST"

Statum er en rekrutteringsplatform, som fokuserer på at skabe matchmaking mellem kandidaters personlighed og virksomhedernes DNA via en personlighedstest. Der er dog også sket meget med Statum siden tv optagelserne. 


Statum’s tilgang til rekruttering og ikke mindst takket være en fornem præsentation, blev i Løvens Hule bemærket:

“Den bedste team præsentation vi har set. I Iværksætteri er det i nærheden af 12 tallet” – af Tommy Ahlers og

“Jeg er nærmest helt forelsket I jer. I er kraftedeme fede! Jeg kan jo se mig selv i jer” – af Jesper Buch

Vi har i denne episode talt med 2 af medstifterne af Statum – Nicolas Kirk Jørgensen og Alexander Kragh.

Nicolas Kirk Jørgensens historie inden Statum

Alexander Kragh præsenterer hans medstifter således:

“Født og opvokset i Birkerød i Nordsjælland, hvor han er sprunget ud af en kernefamilie. Begge hans forældre er psykologer og Nicolas var en ganske almindelig ung dreng, som spillede en masse computer, men lærte egentlig ret hurtigt at han godt kan lide at arbejde rigtig meget. Men man skal jo i skole, så efter folkeskolen startede han på gymnasiet i Birkerød, men fordi han simpelthen arbejdede for meget, måtte han droppe ud, fordi det gik udover lektierne. Han arbejdede så nogle år på MacDonalds og tankstation. På et tidspunkt tænker han at han vil give studierne et forsøg igen. Så han prøver HHX af i Lyngby, hvor han også møder Alexander Kragh. Han kommer lige præcis igennem systemet og bestod med noget lignende det højeste fravær der nogensinde er set derude. Til gengæld fik han stadig et højere gennemsnit end Alexander, som til modsætning af Nicolas, rent faktisk dukkede op til timerne. Han ender med at sidde som landechef for det norske marked i Martin Thorborg virksomheden Ageras. Det droppede han så for at blive direktør og medstifter af Statum”. 

Alexander Kraghs historie inden Statum

Nicolas Kirk Jørgensen præsenterer hans medstifter således:

“Nu må jeg jo se om jeg kan svine Alexander ligeså meget til. Alexander er en Bagsværd knægt ligesom i øvrigt Martin Thorborg og vistnok også Birgitte Aaby. Voksede om i lidt mindre fine forstads omgivelser end mig. Bagsværd ligger jo lige i kategorien under Birkerød. Som ung fik han en hurtig kærlighed for gymnastik og har også arbejdet som træner på eliteniveau. Efter efterskolen tog han så på HHX og sideløbende med det havde han den her forkærlighed for iværksætteri, så han startede nok det dummeste projekt jeg nogensinde har hørt om, silikonepopper til cigaretpakker, sammen med en kompagnon og det bragede i jorden efter et år. Det gik helt galt. Og så tænkte han bagefter – Markedet for studenterkørsler er ikke stort nok i forvejen, så jeg starter mit eget – der var så ikke rigtig brug for flere udbydere, skulle jeg hilse at sige fra selv samme mand, som så siden måtte vælge at lukke selskabet”.  

Ser et hul i markedet for rekruttering og STATUM døbes

Nicolas og Alexander mødte senere hinanden i et salgsfirma, da Alexander rekrutterer Nicolas ind. De bragede igennem på salgsdelen, men kunne se da de rekrutterer for virksomheden at hele den her jobsøgningsproces er “det reneste pure skidt der findes, fordi det ikke siger noget som helst godt om noget” – som Nicolas formulerer det. Et par år senere sidder de så og oplever det samme problem i jobs hvert deres sted og beslutter sig så for at gøre noget ved det ved at stifte Statum.

Se her for at lære mere om, hvordan du finder din iværksætter ide.

Stefan Schonerts kommer med ombord

Stefan Schonert er den tredje cofounder i Statum og er den tekniske stifter. Hans historie ind i Statum er også interessant. Han arbejdede for et award winning web bureau i Vejle og har altid følt sig lidt malplaceret i det, fordi han før det var selvstændig og deraf stadig havde drømmen om at han skulle starte noget selv op, som var lidt større end ham selv. Heldigvis omfavner bureauet også hans ambitioner og sender ham derfor til København for at starte et kontor op derovre. I den forbindelse skulle han finde noget at bo i. Så han går ind på boligportalen, hvor Nicolas havde lagt et opslag op. Tingene går stærkt og Stefan flytter ind. Og det var lidt med en bagtanke om, at Nicolas så kunne overtale Stefan til at bruge sine sene nattetimer til at lave det første spadestik til statums platform. Det lykkedes heldigvis.

Den sidste og fjerde mand Kristoffer Kjærulff Jensen som Nicolas kendte fra Ageras og som stod for salget, er dog ikke længere en del af Statum.

Vil du høre om andre historier fra Løvens Hule – Så læs eller lyt med her:

[jetpack-related-posts]