Holdsport – Afviste 4,5 millioner fra løverne

Holdsport – Afviste 4,5 millioner fra løverne
25% rabat med "IVHPODCAST"

FÅ 25 % RABAT MED KODEN: IVHPODCAST

Holdsport deltog i sæson 3 af løvens hule, hvor en stor del af Danmark, så Frank Bjergø og sine 2 partnere – Rasmus og Jørgen – sige nej til en investering på 4,5 millioner med begrundelsen, at det kunne de få bedre andre steder.


Det var en besynderlig afslutning på en fantastisk pitch. Derfor besluttede jeg (Uffe Aalborg Nielsen) at tage en snak med Frank om, hvad der siden er sket efter programmet blev optaget, og hvad han tænkte om det hele. Det blev til et interview, hvor det hurtigt viste sig, at Holdsport er kommet langt siden optagelserne og nu igen kigger efter investorer.

Holdsport hjælper klubber med de administrative processer

Holdsport er en hjemmeside og applikation, der løser de trælse processer, som trænere, spillere, holdledere og kamppåsættere oplever, når de udfører deres arbejde i en sportsklub. Med Holdsport kan spillere bl.a. melde til og fra træning, koordinere, hvem der kører – klubben kan samtidig styre kontingentbetaling og nemt komme i kontakt med holdet. Systemet er smart, fordi det løser en masse problemstillinger, og samtidig er det nemt at bruge.

Frank fik ideen efter et afbud

Hvis man ser på Franks LinkedIn profil, kan man se, at han har arbejdet på holdsport i 17 år. Det er lang tid for et tech start-up som Holdsport. Derfor spurgte jeg Frank, hvordan holdsport startede, og hvordan det så ud i starten.

“Det var rigtig irriterende, når vi var 5 og endnu mere irriterende, når vi var 15. Så en dag, hvor jeg sad der hjemme og kedede mig lidt, så kodede jeg en hjemmeside, hvor man kunne skrive, om man kom eller ej”. Husker Frank

Frank var ligesom så mange andre fodboldspillere og trænere irriteret over aldrig at vide, hvor mange, der kom til træning. Samtidig havde han undervist i basal kodning. Han købte derfor domænet Holdsport.dk for 50 kr., og så sad han ellers og kodede Holdsport i sin fritid. I starten var det en hjemmeside med den ene feature, at man kunne melde til og fra til træning.

Læs her hvordan du kan få en god ide

En afvisning fra DBU satte det hele i gang

Holdsport voksede stille og roligt uden, at Frank markedsførte det eller gjorde yderligere for at få flere brugere. Da Holdsport i 2011 havde 40.000 brugere var Frank taget ind på DBU’s hovedkontor for at fortælle om Holdsport. Håbet var, at DBU ville være med i projektet, men i stedet forsøgte de at kopiere Holdsport.

“De insinuerede kraftigt, at de ville lave noget der lignede. Så blev jeg jo heldigvis sur, og fik i protest sagt mit job op. Hvilket jo er det bedste, der er sket overhovedet” Fortæller Frank.

Co-founder løftede Holdsport til nye højder

“Jeg havde lagt alt udviklingsarbejdet ud til nogle egentlig dygtige vietnamesere, men kommunikationen var simpelthen alt for krævende. Så jeg inviterede Jørgen indenfor.”

Tilfældigvis havde Frank kontorer i samme bygning som en konkurrerende virksomhed. Her gik en dygtig programmør ved navn Jørgen og rev sig i håret over, at hans daværende partnere ikke kunne få virksomheden op at flyve. Frank prikkede ham derfor en dag på skulderen og inviterede ham med ombord på Holdsport.

Den sidste medejer, Rasmus, finder Frank via sin advokat. Rasmus arbejder med at lave rejser i Spanien, men vil gerne ind i noget andet end ejendomme. I 2016 valgte Rasmus derfor at investere 4 millioner i Holdsport.

“Rasmus fandt jeg via min advokat, og det er jo en fantastisk rejse, vi har haft sammen”. fortæller Frank begejstret.

Løvens hule blev en oplevelse for Holdsport

Inden denne episode spurgt jeg på LinkedIn, om nogen havde spørgsmål til Frank. Det opslag fik over 10.000 visning og 23 kommentarer. Generelt var der begejstring for Franks stålfaste nej til løvernes tilbud, men opslaget popularitet viser hvor debatteret Franks performance var.

Holdsport- Linkedin opslag

Selv udtrykte Frank skuffelse og undren over, at det blev et slagsmål over 1%, i stedet for en diskussion om hvor meget virksomheden ville være værd efter et år med løvernes hjælp.

“Vi havde dialog med løverne bagefter, som ikke rigtig blev til noget. Jeg har aldrig ikke helt forstået hvorfor, men der skete noget internt mellem dem”. ffslører Frank

Frank og resten af teamet står til løvernes beskydning i 3 lange timer, inden Frank trækker stikket og siger:

“Til sidst siger jeg, nu stopper vi den her, og så må vi se efter tv programmet. Det ender dog også med, at vi får nogle tilbud på vej hjem i bilen”.

Frank siger dog i podcast episoden, at han har fortrudt han ikke fik en af dem med, for han er ikke i tvivl om at deres netværk og kunnen ville have skabt endnu hurtigere vækst til Holdsport end det har været tilfældet..

Hvordan fungerer selve pitch dagen i løvens hule?

Jeg var nysgerrig på hvordan selve pitch dagen i Løvens Hule fungerer, og da jeg samtidig havde fået det spørgsmål et par gange, så valgte jeg at spørge Frank til det.

Det viser sig, at der er 7 forskellige iværksættervirksomheder, som på en dag skal pitche for Løverne. De har hver 1 time, men som Frank siger skrider den tidsplan altid. Da Holdsport ankommer til pitchdagen lige omkring middag er tidsplanen eksempelvis allerede skredet med 3 timer, og det var efter kun tre virksomheder.

Imens virksomhederne venter på at komme ind til løverne må de ikke bevæge sig udenfor vente rummet, men da det endelig bliver Holdsports tur bliver de guidet ind i optage rummet. Om bag en falsk trappe, som er sat op i studiet. Herefter kommer løverne ud, og så bliver der sagt go. Løverne har altså ikke set iværksætterne før, og derfor ser de overraskede ud, når iværksætterne kommer ned af trappen. Iværksætterne har herefter 2 minutter til at pitche deres ide, inden Løverne begynder at komme med spørgsmål. Det tog 1,5 time før Holdsports pitch er ude igen.

“Rent faktisk var produceren inde og stoppe os tre gange, men Jesper Buch sagde: Det her er sku for god en case til at vi kan stoppe den nu” Griner Frank inden han fortæller videre.

Holdsport satser på det tyske marked

Siden Løvens hule er der sket meget. Der er kommet 140.000 nye brugere. Samtidig er udviklerne ved at ligge sidste hånd på en applikation, til det tyske marked.

Der satses primært på det tyske og norske marked. Frank fortæller at det tyske marked er 5-7 år bagefter det danske rent teknologisk, og da der samtidig ikke er noget konkurrenter på det tyske marked, er der her et kæmpe potentiale.

“De tyske klubber er meget strukturerede. De kan godt lide produktet og værktøjer til at organisere en forening, det findes der simpelthen ikke der nede”.

Frank fortæller, at han for nylig var i Tyskland for at snakke med det tyske- og olympiske fodboldforbund. Det undmundede i en aftale om, at Holdsport skal lave en pilot sammen med det tyske forbund. Her kommer 10 til 15 klubber, til at køre en test sammen med Holdsport, og hvis der skulle være tvivl om hvorvidt det tyske marked er spændende, så har de klubber 1 million brugere.

“Det er en deal som virkelig kan ændre tingene”

Samtidig er Holdsport gået i gang med at udvikle en overbygning til applikationen. Således at de store klubber kan kommunikere direkte med spillerne og trænerne i deres samarbejdsklubber gennem applikationen.

Holdsport planlægger næste rundes kapitalrejsning

Noget, som lå mig lidt på sinde, var hvorledes Holdsport ville tage den lange vej og bootstrappe sig store. Eller om de ville rejse mere kapital, end det som Rasmus var kommet med. Til det svarede Frank

“Vi har øjnene rettet mod andre investorer, som har meldt sig i kølvandet på showet”

Det var oprindeligt hans håb, at investeringsrunden var startet i Løvens Hule. Men da det løb ud i sandet investerede Rasmus yderligere, og så besluttede de at vente til efter programmet og aftalerne med de tyske forbund. Da værdiansættelsen efterfølgende ville være væsentlig højere.

“Jeg har sådan set et hårdt program med at afvise investorer var jeg lige ved at sige” fortæller Frank med et smil på læben

Han fortæller ydermere at Holdsport kigger efter investorer med kloge penge. Det bliver investorer med en organisation i et af de lande, som Holdsport skal starte op i.

Holdsport skal ikke til USA lige nu

I interviewet fortæller Frank, at han sammen med sine partnere har været med udenrigsministeriet i selveste Silicon Vally. Her så de nærmere på de berømte forhold og oplevede investeringsmiljøet.

Det var ikke verdens bedst organiserede tur udtaler Frank. Men det gav et godt indblik i det amerikanske marked, og samtidig en klarhed over hvor langt de amerikanske konkurrenter er.

“I USA står man ikke og hakker om 1 eller 2 %. Her kigger man mere på hvad virksomheden har brug for” Udtaler Frank om forskellen på det danske og amerikanske investeringsmiljø.

Desværre findes konkurrenten teamsnap i USA, som er stærke på, at organisere hold efter den amerikanske college model. Derfor beslutter Frank at bruge kræfterne på Tyskland i stedet.

Andre Iværksætterhistorier fra løvens hule

Ditur – Serieiværksætterne fra løvens hule

Citatplakat – Derfor fusionerer vi med konkurrent

Stai – Jytte blev iværksætter i stedet for pensionist

Barons – Skjortekrigerens nej til 15 millioner kroner i løvens hule

[jetpack-related-posts]