CEDI Alert – Vil gøre verden til et tryggere sted

CEDI Alert

Caroline Louise Lilleør fik sammen med sine medstuderende, nu medstiftere, en opgave om at løse et af FN’s 17 verdensmål på blot 24 timer. Det virkede som en komplet umulig og uoverskuelig opgave, men ikke destro mindre blev det startskuddet til stiftelsen af CEDI Alert. Caroline har med sine medstiftere Kristine, Camilla og Camilla vundet Start Up Programme, de regionale mesterskaber samt DM med deres nytænkende overfaldsalarm. De har også modtaget et Mikrolegat. Nu er de godt i gang med at udvikle deres prototype og står foran en spændende testperiode. Hør Caroline fortælle om deres rejse med CEDI Alert indtil nu.


Denne episode er produceret af Podtribe media.

Episodens annoncør er Start Up Programme, en del af Fonden for Entreprenørskab. Har du et projekt du gerne vil have sparring på, eller vil du vinde 10.000 kr. til dit projekt? Så deltag i `del din idé ´eller Idékonkurrencen til Danish entrepreneurship festival

Amerikansk inspiration

Et klasselokale fyldt af lettere tilbageholdte elever, som endnu ikke kendte hinanden. En ukonkret og uoverskuelig opgave om at løse et af FN’s 17 verdensmål på 24 timer. Frustrationen var til at mærke for eleverne, men til sidst tog nysgerrigheden over. Caroline tog det første skridt og fortalte nogle medstuderende om hendes oplevelse i USA med “AMBER Alert”. Hun oplevede at få en notifikation og høj skinger tone, som fortalte hende at et barn var blevet set kidnappet i nærheden af hende. Dette blev grundlaget for den idé, som Caroline og hendes gruppe præsenterede 24 timer senere. Fokus var dog ændret til at den skulle fungere som en nytænkende overfaldsalarm.

CEDI Alert vandt Idékonkurrencen

Feedbacken fra underviserne og deres medstuderende var ikke til at tage fejl af – De havde fat i noget interessant. Der skulle dog lidt mere overtalelse til, inden at de gik videre med idéen. De unge kvinder havde nemlig andre planer i tankerne, f.eks. ville Caroline starte et fashion brand. Et yderligere puf fra forældre og undervisere fik dem til sidst overbevist om at deltage i Fonden For Entreprenørskabs idékonkurrence, som er en del af deres Start Up Programme. De tilmeldte sig under navnet CEDI Alert. Efter god feedback, men lave forventninger, så begyndte de at pakke deres tasker og kigge mod udgangen. De måtte dog, til deres store overraskelse, blive lidt endnu. 9 store bogstaver lyste nemlig storskærmen op, da finaledeltagerne skulle offentliggøres. “CEDI Alert.”. De var i finalen. De kom ikke bare til finalen, de vandt idékonkurrencen og præmien på 10.000 kroner. Senere vandt de også de regionale mesterskaber i entreprenørskab og DM. De modtog også et mikrolegat. Alt i alt gav det en økonomisk gevinst på 45.000 kroner.

Praktik og udlandseventyr kom næsten i vejen

Efter at have vundet idékonkurrencen, så skulle pigerne overveje deres næste træk. Camilla ville til Spanien og Caroline havde fået praktikplads hos Brand Heroes. Baglandet blev ved med at minde dem på, at de skulle smede mens jernet var varmt. Det endte med at de alle skubbede deres planer til side, for at gå all in på CEDI Alert. De gik i en 10 ugers fuldtidspraktik og lagde deres opsparinger i puljen. Dette gjorde, at de kunne få fat i en udvikler. CEDI Alert står nu overfor en spændende testperiode, mens de allerede nu er ved at indsamle CEDI Runners, som skal være med til at gøre det tryggere at færdes i Danmark. Hør mere om produktet i teaseren herunder.

Læs mere om den nytænkende overfaldsalarm og tilmeld dig som “CEDI runner” her.

Hvis du synes godt om denne episode, så anbefaler vi disse:

Aryze – Bitcoin Jack og hans rejse mod Forbes 30 under 30
GamerzClass – Afbrudt af Corona midt i amerikansk accelerator 
Les Deux – Sure fodboldfans, lange ørkenløb og god energi