Shit Happens – 13 årige piger vil redde liv med lort

shit happens iværksætter
25% rabat med "IVHPODCAST"
Shit happens har opfundet en 2 delt bionedbrydelig pose til at besørge i. Posen plantes i jorden og op vokser afgrøder, planter eller træer. Ideen kan redde liv. Mange liv. Hvert år dør 23 millioner mennesker i tredjeverdenslande af koleratyfus på grund af de kolibakterier, de får ind fra når de bader i eller drikker af det vand de oftest besørger i på grund af dårlige toiletforhold. Endnu flere bliver syge. 


Episoden er sponsoreret af Fonden for Entreprenørskab

Alder er ingen hindring for at komme i gang med iværksætteri. Ung som gammel. Alder kan gøre det. Det er Katrine Rosholt Thomsen, Stine Møller Andersen og Victoria Egeskov Christiansen, som i en alder af kun 13 årig nu er virksomhedsejere af Shit Happens, et godt eksempel på.

Ideen opstod i forbindelse med Projekt Edison, en landsdækkende opfinderkonkurrence for over 10.000 6-7 klasse elever. Egentlig gad de egentlig ikke rigtig til at starte med. For iværksætteri er nok ikke lige noget de fleste 13 årige går rundt og tænker på. Men så småt som de kom igang og efter at have fået rigtig meget positiv feedback, besluttede de allerede inden projektet var færdigt, at de vil fortsætte efterfølgende.

De var egentlig 4 til at starte med, men Christian måtte tage en svær beslutning og hellige sig sin drøm om at blive professionel fodboldspiller, da han fik muligheden for at spille på Vejle Boldklubs talenthold. Det har dog ikke holdt de 3 piger fra at kæmpe videre.

Alle er vilde med Shit Happens

De 3 direktører er allerede vantil at stå foran mange mennesker. De vandt DM i digitale skills og har præsenteret på både dansk og engelsk foran hundredvis af interesserede til Resilience Cup, Fonden for entreprenørskabs Danish Entrepreneurship Award og andre arrangementer.

De landsdækkende medier har også fået øjnene op for de talentfulde teenagere. Både Kristeligt Dagblad, DR Ultra, TV-avisen, TV News, Radio 24/7, TV Syd, Go Morgen Danmark og mange flere har talt med dem om deres opfindelse. Virksomheder som Danske Bank, Ernest & Young, Kamstrup, Valuer, Spinderhallerne, AquaGlobe og Mindthefuture hjælper dem allerede godt på vej. Men pigerne er klar til endnu mere samarbejde, for at få sparket det hele rigtig igang. Så hvis du mener du kan hjælpe med tid, kompetencer, funding eller andet, så lov lige at kontakt dem. De her piger sparker røv!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=q6AtFOC-rYA

[jetpack-related-posts]