Deleboks – om at starte et deleøkonomisk og bæredygtigt koncept

Deleboks – om at starte et deleøkonomisk koncept
25% rabat med "IVHPODCAST"
I dette afsnit snakker Uffe med Anders Wiese CEO hos Deleboks. Her snakker vi om hvordan ideen til Deleboks opstod, hvordan Deleboks gik fra ide til koncept, og hvordan de fik testet deres forretningsmodel. Samtidig giver Anders sit syn på forskellen mellem at arbejde med Deleøkonomi kontra andre koncepter.

Hos Deleboks kan du gratis låne flyttekasser, når du skal flytte, og så aflevere dem tilbage når flytningen er overstået. På den måde sparer du penge, og er samtidig god ved miljøet. Deleboks har samtidig lavet affiliate aftaler med firmaer, som gerne vil give tilbud til kunder der flytter, og på den måde hjælper Deleboks dig også med hurtigt at få styr på El, internet, tv, osv.

Deleøkonomi bliver stort i fremtiden

Der er ikke nogen tvivl om at deleøkonomi bliver stort i fremtiden. Vi kommer til at se mange nye koncepter i takt med at den teknologiske udvikling tager fart. Derfor var det vigtigt for mig at lave dette interview, da jeg gerne ville give mit bidrag til at gøre Danmark til et foregangsland for deleøkonomi. Jeg håber episoden kan være med til at afmystificere deleøkonomi, og få flere til at tænke i deleøkonomiske koncepter.

De tre læringspunkter fra episode 2:

  1. Teamet er vigtigt – Det går hurtigt op for Anders at han ikke er sælger. Derfor leder han efter en co-founder som har den personlighed. Det gør han på studiet, hvor han finder sælgeren Mikkel. For at sikre de ikke ligner hinanden for meget bruger de personlighedstests til at kende hinandens styrker og svagheder.
  2. Søg råd hos nogen som har været igennem iværksætterprocessen før. Deleboks teamet søger tidligt i processen råd hos Direktøren for Freetrailer. Det ender med 4 timers gode råd omkring hvordan de skal gribe iværksætteriet an, og samtidig får de deres første investering.
  3. Test ideen. Deleboks teamet bruger omkring 8 måneder på at udføre forskellige tests omkring deres forretningsplan. Det betyder at de ved 6 måneder efter lanceringsdatoen, har et koncept som virker, og som de ved kan skaleres.

Husk du kan høre endnu flere iværksætterhistorier på forsiden eller i den foretrukne podcast app.
Hvis du er meget vild med iværksætter historier om deleøkonomi, så lyt også til ekspert i deleøkonomi Sara Brodersen, som har startet Deemly her.

Mangler du ideen til din egen start-up kan du få inspiration ved at lytte til episoden om iværksætter ideer

[jetpack-related-posts]