Klipworks – At blive iværksætter under de værste omstændigheder

asger rasmussen - klipworks
25% rabat med "IVHPODCAST"
Klipworks ideen blev født tilbage i foråret 2014, men på en besynderlig baggrund. Efter endt praktikperiode i danmarks radio, kommer Asger Rasmussen ud for et trafikuheld og får hjernerystelse. Ovenikøbet skal han være far. Det vender op og ned på tilværelsen og skal nu finde ud af, hvilken hverdag, som vil kunne fungere for ham, så den ikke bliver præget af hovedpine.


Før hjernerystelsen havde han et enkeltmandsfirma, hvor han lavede journalistisk freelancearbejde. Her bliver han kontaktet af en agent, som spørg ham om han ikke vil være med til at starte et skandinavisk kontor for et hollandsk produktionsfirma. De har udviklet et koncept, hvor kunderne producerer video og så redigerer de manuelt. Asger og hans makker finder dog ud af, at hvis det virkelig skal ud at flyve, så skal der være et andet flow i produktionen. Så de siger til det hollandske firma at de skal lave en app, hvor folk kan sende materialet direkte fra felten. Men det vil de ikke være med til. Så det gør de selv. Forløbet siden, kan i korte træk, beskrives således:

  • Første år: Får lov til at dykke ned i virksomheders video materiale og dermed se hvilke fejl de laver.
  • Andet år: Bygge første version af en desktop platform og en kamera app, som gør at virksomheder kan skræddersy videoer, dvs. at hvis de vil lave en bestemt type film, så fortæller den dig, hvordan du skal gøre det. Når du har filmet, så uploader du og så redigerer de manuelt.
  • Tredje år: Redesigne hele rejsen og byggede en ny app, hvor de sørger for at tilføje automatisk redigering i flowet, så du i appen kan tilrettelægge, optage, redigere og udgive selv.

Klipworks forvekslet med anden virksomhed

“På vores første møde, siger den ene partner, som hidtil ikke havde sagt noget, at vi kunne søge penge gennem noget landbrugsstøtte. Det forstod vi ikke helt. Indtil han viste os en side om en australsk virksomhed som hed WeEdit. Der kunne vi godt se, at vi måtte ændre på navnet, så der ikke herskede tvivl om, hvad det var vi lavede” – Asger Rasmussen.

Asger måtte arbejde ved siden af for at få det til at køre rundt

2 dage efter at de startede virksomheden blev Asger far. Det gjorde at han også måtte tænke i, hvordan han rent faktisk kunne få tingene til at køre rundt økonomisk, mens systemerne blev udviklet. Sideløbende har han derfor arbejdet som freelancer journalist for danmarks radio i weekenderne. Først 2 år efter opstart kunne han begynde at betale sig selv en løn i Klipworks.

“Man bliver på en måde låst i sin egen frihed” – Asger Rasmussen

Da Asger blev iværksættere, var det med forhåbningen om, at han ville få mere frihed i sit liv. Paradoksalt set har passionen for hans produkt drevet ham til faktisk at arbejde mere end hvad han ville i starten. Det er desuden en betragtning Karsten Madsen fra Morningscore vil være helt enig i. Han nævner nogle af de samme ting i episode 11.

Link til episoden med Morningscore
Hvis du vil have 25 % rabat på deres SEO værktøj, så brug rabatkoden ivhpodcast

Kunne du tænke dig at høre mere om Klipworks og Asger Rasmussens historie, så hop ind og lyt til podcast episoden.
Vi udkommer på Itunes, Stitcher, Spotify og mange andre podcast applikationer.
Husk at der er mange andre inspirerende historier at lytte til også.

[jetpack-related-posts]