Pleo – 143 millioner kroner til et 3 år gammelt fintech startup

Jeppe Rindom - Pleo
25% rabat med "IVHPODCAST"
Det her er historien om Pleo Technologies. En firmakort-løsning, som klarer udgiftsrapporter og gør det lettere at håndtere en virksomheds udgifter. På kun 3 år er det lykkedes dem at få over 2000 virksomheder i Danmark og Storbritanien som kunder. Ikke mindre end 143 millioner er der blevet investeret i dem, senest fra svenske Kinnevik og familierne bag Bestseller og Lego.


Episoden er sponsoreret af Brandt Revision & Rådgivning
Er du i tvivl om valg af selskabsform eller mangler du sparring til budgetter, skat eller moms?
Så book et gratis rådgivningsmøde via start@brandtrevision.dk

Allerede tilbage i 2013 hvor Jeppe Rindom og Niccola Perra arbejdede i et dengang lille team i Tradeshift – i dag en dansk unicorn virksomhed – oplevede de hvor svært det der var at håndtere virksomhedsudgifter. De fleste kender måske til problemet selv, med kvitteringer og privat udlæg på vegne af den virksomhed man er ansat i. Det er temmelig besværligt at administrere. Et par år senere, besluttede de sig så for at gøre noget ved det. På 12 timer fik de mappet på en brainstorm session mere eller mindre præcis det de ville udvikle til en spendingsplatform. Her 3 år efter, er det stort set lykkedes med alle de elementer.

Jeg vil nødig lyde højrøvet, men jeg føler virkelig ikke, at vi har lavet de større fejltagelser – siger Jeppe Rindom

Pleo har ingen exit strategien

Når man starter eller driver en virksomhed, så kan det være en god ide at gøre sig overvejelser om, hvorvidt man vil arbejde med et exit i sin samlede strategi. Derfor spurgte vi Jeppe om det er noget Niccola og han talte om og hvilke betragtninger de tog med i de vurderinger. Samtalen flyder meget sammen med rekruttering og team, da Jeppe er overbevist om, at hvis de i Pleo havde en exit strategi, så vil de ikke kunne tiltrække de talenter, som de har på deres team. Så det er med andre ord et no go for Pleo.

Jannik Lawaetz fra Luggagehero har nogle lidt andre synspunkter til exit strategi. Hør dem her