Seluxit – Går på børsen efter 12 års væksteventyr

Seluxit team
25% rabat med "IVHPODCAST"
Seluxit er måske for de fleste iværksættere et relativt ukendt blad. Det skal man dog ikke tage fejl af. For virksomheden fra Aalborg har i alle deres 12 leveår leveret gode resultater på bundlinjen. Og i 2018 rykkede de videre i konteksten. Seluxit blev den 2. November børsnoteret på Nasdaq First North Copenhagen og interesseren var helt i top.


Daniel Lux er administrerende direktør og cofounder for Seluxit. Virksomheden arbejder med ioT produkter, som står for Interest of Things. Det betyder kort fortalt at Seluxit kobler fysiske produkter på internettet. Det kan være alt fra en græsslåmaskine, en elmåler eller en industriel robot – det er i virkeligheden kun fantasien som sætter grænser. Med al den erfaring har de 19 ansatte fra 10 forskellige nationaliteter skabt en skalerbar ioT platform på et marked som er i modning.

Derfor gik Seluxit på børsen

Driftsresultatet for Seluxit viser at der på trods af finanskrisen, har der ikke været et eneste år med sorte tal på bundlinjen. Ikke desto mindre efterspurgte daværende og potentielle kunder mere sikkerhed for at de ikke en dag ville blive opkøbt af f.eks. en venturefond. En børsnotering ville kunne løse det problem. Det fortalte Daniel meget mere om i podcast episoden. 

Daniel fortæller desuden bl.a. om

  • hvorfor de kun har haft 1 person som har forladt arbejdspladsen på 12 år
  • hvorfor han ser praktikanter som det perfekte rekrutteringsforløb
  • og så skal vi høre om oplevelsen med en tilsyneladende utilregnelig kunde

Det kommer vi selvfølgelig til at høre meget mere om.

Hvis du vil høre om andre iværksætterhistorier, hvor ledelsen har besluttet at børsnotere deres selskab, så lyt også til:
episode 24 med Allan Sønderskov fra Freetrailer
episode 29 med Dennis Forchhammer fra Happy Helper